Hrdlička v roku 2002 pripomenul kapitalizmu obrovskú nezamestnanosť. A zdôraznil aj túto ironickú poznámku

author
2 minutes, 3 seconds Read

V jednom zo svojich prvých televíznych vystúpení bol Jozef Hrdlička v roku 2002, keď sa Komunistická strana Slovenska (KSS) dostala do parlamentu. A musel sa prevažne brániť, pretože médiá boli pobúrené tým, ako je možné, že KSS je v Národnej rade SR. A do tejto polohy bola daná aj veľká časť relácie. A bol to veru súboj ako sa patrí, a to už od začiatku relácie, ktorá niesla názov RING a aj štúdio bolo takto bojovo štylizované. Jedným z úvodných nepriamych naznačení člena KSS Jozefa Hrdličku bolo, že kapitalizmus priniesol nezamestnanosť, kým za socializmu sa budovalo a bola stopercentná zamestnanosť. A priamo zdôraznil, že kapitalizmus môže za pol milióna nezamestnaných na Slovensku.

Oponentom zvoleného poslanca do NR SR Hrdličku bol poslanec za KDH Peter Muránsky, ktorý povedal, že komunisti používajú sociálnu demagógiu. Myslí si, že za armádu nezamestnaných, o ktorej Hrdlička hovoril ako o jednom zo zločinov kapitalizmu, je zodpovedný predchádzajúci režim. Podľa neho preto, lebo komunisti nemodernizovali fabriky, ktoré postavili a teda preto je tu po roku 1989 nezamestnanosť. Muránsky priznal, že ľudia na strednom a východnom Slovensku sú za kapitalizmu naozaj v zlej situácii. „Ale ich lanárite bludom,“ povedal člen kresťanských demokratov.

Oponoval mu Hrdlička s tým, že kapitalistický režim využíval a využíva na svoje podnikanie aj fabriky postavené komunistami, tie ktoré ešte vďaka kapitalizmu nepadli. A Hrdlička Muránskemu ironicky dodal aj tieto slová: „Áno, je jeden veľký zločin komunizmu. A to je ten, že za tých 40 rokov vyprodukoval toľko, že ste ešte 13 rokov mali teda z čoho ťažiť. A to je tvrdý fakt,“ povedal súčasný predseda KSS v relácii na STV1 s názvom RING.

Za tých 40 rokov vyprodukoval toľko, že ste ešte 13 rokov mali teda z čoho ťažiť. JOZEF HRDLIČKA

Ďalšie myšlienky, ktoré odzneli v relácii, si môžete pozrieť v zdrojovom videu, z ktorého sme do príspevku čerpali.

Michal Albert, zdroj https://www.youtube.com/watch?v=pf0idQzqeRM, foto ilustračné unsplash.com

Prečítajte si aj o tom, že KSS odsúdila zadržanie opozičného politika.

KSS odsudzuje Ficovo zadržanie. Hrdlička dodal významné posolstvo

Similar Posts