MATOVIČ PREZRADIL, V AKEJ FUNKCII SI VIE PREDSTAVIŤ DANIELA LIPŠICA

author
1 minute, 39 seconds Read

Predseda vlády Igor Matovič sa v relácii TV Markíza Na telo s Michalom Kovačičom vyjadril aj k šumom, že hnutiu SME RODINA pripadnú šéfovia stavebných úradov. Mala to byť reakcia predsedu parlamentu Borisa Kollára na to, že hnutie Igora Matoviča OĽANO má obsadiť šéfov okresných úradov. Matovič dôrazne poprel, že šéfovia stavebných úradov budú nominanti hnutia Borisa Kollára SME RODINA. Matovič chce očisťovať štátnu správu.

V relácii sa premiér vyjadril aj o jeho snahe vlády a vládnej koalície zmeniť spôsob voľby Generálneho prokurátora. Kovačič vyčítal Matovičovi, že v návrhu je formulácia o odvolaní Generálneho prokurátora ak pochybí, pričom je zneužiteľné, kto rozhodne o tom, či a ako pochybil. Matovič reagoval tým, že keď človek ide na súd niekde v Dánsku, tak tomuto súdu dôveruje, ale súdu niekde v africkej krajine nedôveruje. „Ja osobne by som to riešil tak, aby sa zákony nedali zneužívať,“ dodal Matovič s tým, že si praje, aby Generálny prokurátor pomáhal v boji proti mafiánom. „Moja predstava je taká, aby to bol naozaj slovenský Catani, ktorý pôjde mafii po krku,“ zdôraznil premiér.

Moja predstava je taká, aby to bol naozaj slovenský Catani, ktorý pôjde mafii po krku.

Matovič doplnil, že by bol rád, ak by sa do verejného vypočúvania prihlásil aj exminister vnútra či spravodlivosti. „Keď sa Daniel Lipšic prihlási, bol by som veľmi rád, osobne,“ doplnil Matovič a dodal, že túto nomináciu považuje za veľmi adekvátnu na rôzne iné pozície. „Ja si Daniela Lipšica viem predstaviť na akejkoľvek pozícii,“ uzavrel líder OĽANO. (alb), zdroj, Na telo, Markíza, 14. 6. 2020. Foto print screen relácie.

Similar Posts