KSS odsudzuje Ficovo zadržanie. Hrdlička dodal významné posolstvo

author
1 minute, 51 seconds Read

Predseda Komunistickej strany Slovenska (KsS) Jozef Hrdlička sa vyjadril proti akcii zadržania jedného z lídrov opozície.

„Policajné zložky nepochybne na pokyn súčasných mocenských štruktúr zadržali predsedu Smeru Róberta Fica. Udialo sa tak pred avizovaným smeráckym protestom v Bratislave,“ napísal Hrdlička na sociálnej sieti s tým, že KSS toto považuje „za akt štátneho terorizmu“.

Dodal, že Hegerova vláda sa správa vrcholne nedôstojne, „koná arogantne, bezohľadne a bezprecedentne“. Je presvedčený, že exelutíva  porušuje Ústavu SR. Tá totiž garantuje možnosť   protestovať. „Takýto zásah proti lídrovi jedného z opozičných subjektov a poslancovi Národnej rady SR z dôvodu organizovania demonštrácie je bezprecedentný a nemá nič spoločného s demokratickými princípmi. Naopak, vnímame ho ako akt inšpirovaný fašistickými praktikami z prvej polovice 20. storočia,“ zdôraznil historik a bývalý poslanec NR SR s dôvetkom, že vládne strany, ktoré majú silové zložky pod kontrolou, ich čoraz častejšie zneužívajú.

Vnímame ho ako akt inšpirovaný fašistickými praktikami z prvej polovice 20. storočia.

„KSS opätovne zdôrazňuje, že v záujme vytvorenia silného občianskeho tlaku ktorého cieľom by mal byť nekompromisný pád súčasnej vlády by malo dôjsť ku koordinovanému postupu všetkých parlamentných i neparlamentných politických subjektov, občianskych združení a samozrejme širokej občianskej verejnosti, všetkých ktorí majú vlastenecké, demokratické i sociálne zmýšľanie,“ uzavrel s tým, že iba ísť spoločne môže niečo zmeniť. „Len jednotný postup dáva šancu na dosiahnutie toto cieľa. Organizovanie štrajkov individuálne, jednotlivými politickými subjektami je len jalovým politikárčením a sebeckým vytĺkaním politického kapitálu. Aj dnes sa potvrdzuje, že len v jednote je sila,“ dodal predseda Komunistickej strany Slovenska.

Michal Albert, zdroj FB Jozefa Hrdličku, foto Nicole Blankenship.

Na fotografii Michal Albert (vľavo) a Jozef Hrdlička.

Pozrite si aj Pellegriniho vyjadrenie.

Similar Posts