Fica práve prepustili. Prezradil, na kom videl, že sa hanbil ako pes

author
1 minute, 31 seconds Read

Robert Fico bol dnes predvolaný na policajnú stanicu, aby vysvetľoval. Zadržaný bol ešte pred automobilovým trúbiacim protestom. Trúbením chceli vyjadriť nesúhlas s vládou a so zmareným referendom. Fica zadržali s tým, že vraj podnecoval na zhromažďovanie sa, ktoré je teraz zakázané.

Fico tesne po odchode z policajnej stanice povedal: „Tie absurdity, ktoré sú páchané touto vládnou koalíciou, nemajú konca kraja,“ povedal s tým, že prvá hlúposť bola vymyslené pytliactvo a odpočúvanie. „Dnes je to ďalšia absurdita, lebo jediným účelom tohto smiešneho zákroku bolo, aby som sa nemohol zúčastniť autoprotestu,“ dodal s tým, že ak on ako poslanec príde na nejaké miesto o šiestej, kde ho policajti obkľúčili a zatkli. A toto vraj urobili na pokyn ministra vnútra,“ povedal s tým, že policajti sa „hanbili ako psy“.

Tie absurdity, ktoré sú páchané touto vládnou koalíciou, nemajú konca kraja.

Dodal, že ešte symbolicky pred prezidentský palác chceli dať pomník, že tu odpočíva demokracia, ktorá zahynula po zrážke s prezidentkou Čaputovou, ktorá zamietla konanie referenda.

Dodal, že všetko bolo „na pokyn bandy“ a policajti sa hanbili, čo museli urobiť, Fico tvrdí, že aj uznesenie dostali od niekoho zhora už pripravené.

„My sme povedali, že nebudeme robiť verejné zhromaždenia,“ odpovedal s tým, že preto chceli ísť autami a trúbiť. Tým sa predsa neohrozuje situácia. Odpovedal tak na otázku novinára, či by po tejto udalosti opäť zorganizoval takýto protest. (alb), zdroj eReport, foto ilustr. Michal Albert

Prečítajte si aj o tom, ako došlo k zadržaniu.

Prečítajte si odsúdenie zadržania a tvrdé slová Jozefa Hrdličku, predsedu KSS

Similar Posts