Jana Vaľová sa nečuduje, že v spoločnosti vzniká odpor

author
2 minutes, 34 seconds Read

Poslankyňa za stranu SMER-SD Jana Vaľová reagovala na otvorený list, ktorý nabádal k zorganizovaniu okrúhlych stolov s odborníkmi na tému COVID-19 a očkovanie. Otázka otvoreného listu odznela aj v parlamentnej hodine otázok, keď ju predsedovi vlády položil poslanec Čepček.

 

Poslankyňa Národnej rady SR a bývalá primátorka Humenného so snahou uskutočniť takéto podujatie súhlasí. „V súvislosti s vami nastolenou problematikou ´okrúhlych stolov´ som za ich uskutočnenie. Aby však boli relevantné názory odborníkov dostupné širokej verejnosti, podmienkou je, aby sa tieto stretnutia konali na pôde verejnoprávnej televízie,“ povedala Jana Vaľová s tým, že ľudia majú právo vedieť o všetkých informáciách. „Je veľmi dôležité konečne ľuďom povedať nie len o kladoch, ale aj o možných rizikách očkovania a pravdivo ich informovať o bezpečnosti a napr. aj  o dĺžke účinnosti vakcín. Najprv stačila jedna vakcína, teraz sme pri tretej a pomaly už aj pri štvrtej dávke. Som pevne presvedčená, že ak by ľudia mali viac odborných a relevantných informácií, vedeli by sa oveľa jednoduchšie zorientovať a zhodnotiť riziká alebo výhody očkovania,“ zdôraznila poslankyňa NR SR.

Je veľmi dôležité konečne ľuďom povedať nie len o kladoch, ale aj o možných rizikách očkovania a pravdivo ich informovať o bezpečnosti a napr. aj  o dĺžke účinnosti vakcín.

Absolventka Fakulty zdravotníctva a sociálnej práce Trnavskej univerzity a Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave pripomenula, že sa prezentujú zväčša len jednostranné pohľady. „V súčasnosti sa pretláča názor vlády, ktorým je reálne zatiaľ jednoznačne nepotvrdená 80 % méta zaočkovanosti populácie a s tým nie príliš úspešné kupovanie ľudí prostredníctvom ´rôznych bonusov´, aby sa dali zaočkovať. Vôbec sa neprihliada na to, koľko nezaočkovaných ľudí covid prekonalo, akú majú hladinu protilátok a že mnohí z nich vôbec nekončia na JIS,“ povedala Jana Vaľová s tým, že teraz je človek vystavený pred náročnú voľbu, ale nemá možnosť poznať komplexné informácie. „Týmto je na človeka vytváraný enormný tlak bez toho, aby si mohol porovnať informácie a vypočuť si na očkovanie aj iný – odlišný názor. Samozrejme, potom sa nemôžeme čudovať, že pod takýmto tlakom automaticky v spoločnosti vzniká odpor,“ uzavrela poslankyňa NR SR v reakcii na otvorený list, o ktorom sa vyjadril aj predseda vlády, že on robí rôzne stretnutia s občanmi, kde vraj dostatočne vysvetľuje.

Otvorený list sa nachádza na tomto linku: http://klucod.sk/2021/12/05/otvoreny-list-matovicovi-hegerovi-reznikovi-clenom-vlady-a-poslancom-nr-sr/

 

Michal Albert, foto ilustračná unsplash.com

Similar Posts