Žijeme v kapitalistickej spoločnosti, ktorá nikdy nebude mať ľudskú – humánnu tvár, zdôraznil predseda KSS

author
2 minutes, 17 seconds Read

To, ako sa štátna moc postavila k protestujúcim záchranárom, pričom bol dokonca na políciu predvedený aj ich šéf a všetci dostanú pokutu, prinútilo komunistov konštatovať, arogancia moci už presiahla všetky medze.

Udalosť sa udliala 14. decembra 2021. Vtedy totož v parlamente rokovali poslanci a schvaľovali aj reformu nemocníc. Pred budovu  NR SR prišli zdravotníci-záchranári, aby vyjadrili nesúhlas s budúcoročným zvýšením platov, lebo na to sa v práve prerokúvanom rozpočte nemyslí. „Odpoveďou záchranárom bol zásah policajných zložiek a zadržanie niektorých z nich pod gloriolou núdzových opatrení,“ napísal predseda Komunistickej strany Slovenska (KSS) Jozef Hrdlička s tým, že podľa komunistov, „došlo zo strany mocenských štruktúr, zo strany ministerstva vnútra i celej vlády, ako aj koalíciou ovládaným parlamentom, k otvorenému prejavu farizejstva, bezohľadnosti a pošliapaniu základných ľudských práv a demokratických princípov“.

Hrdlička dodal, že kapitalizmus u nás je vo svojej podstate totalitný, oligarchický a zločinný, a to sa začína stále viac odkrývať. „Naši zdravotníci takmer dva roky pracujú v ťažkých podmienkach, často na pokraji svojich fyzických i psychických síl a na miesto uznania sa voči ním mocenské zložky postavili tvrdo a represívne,“ napísal s tým, že KSS drží stranu zdravotníkom a je proti totalitnému postupu. „My, komunisti, zastávame jednoznačný názor, že v skutočne demokratickej spoločnosti nemôže vládna garnitúra obmedzovať svojim občanom právo na pokojný protest, právo na štrajk a to ani v podmienkach v akých sa dnes vzhľadom ku covidu-19 nachádzame,“ zdôraznil Hrdlička s dôvetkom, že komunisti podčiarkujú fakt, „že žijeme v kapitalistickej spoločnosti, ktorá nikdy nebude mať ľudskú – humánnu tvár“.

My, komunisti, zastávame jednoznačný názor, že v skutočne demokratickej spoločnosti nemôže vládna garnitúra obmedzovať svojim občanom právo na pokojný protest.

Hrdlička dodal, že tento režim sa čoraz viac ukazuje ako nereformovateľný. „Vždy to bude spoločnosť ovládaná oligarchiou a ich politickými poskokmi, ktorí nikdy nebudú brať ohľad na bežných ľudí, ich záujmy, zdravie či životy. Covid, šialenstvo len v zreteľnejšej miere odokrýva podstatu kapitalizmu, jeho hlboké krízové momenty, ako aj odhodlanie zotročovať a vykorisťovať,“ uzavrel predseda KSS. (alb), zdroj FB Jozefa Hdličku, foto ilustračná unsplash.com

Similar Posts