PREDSEDA KSS UPOZORŇUJE, ŽE SYSTÉM ZLODEJSKÉHO KAPITALIZMU NEDOKÁŽE POSTAVIŤ 25-TISÍC NÁJOMNÝCH BYTOV ROČNE. SOCIALIZMUS TOĽKO BYTOV STAVAL BEŽNE

author
3 minutes, 24 seconds Read

Jozef Hrdlička pripomína, že za socializmu sa vybudovalo množstvo bytov, škôl, nemocníc, či športových areálov, že o takom množstve môže Kollár a celá tvoriaca sa vládna koalícia len snívať. A dodáva, že nám všetkým zostávajú len oči pre plač.

Predseda Komunistickej strany Slovenska (KSS) Jozef Hrdlička napísal na svojom facebooku, že na slovenskú politickú scénu prišli nesplniteľné sľuby. „Podľa medializovaných informácií politické strany budúcej vládnej koalície spoločne s rôznymi odborníkmi diskutujú o reálnosti naplniť predvolebný sľub Borisa Kollára,“ povedal s dôrazom na Kollárov sľub, že ročne postaví až 25-tisíc nájomných bytov. Líder KSS sa nad týmto sľubom usmieva. Hrdlička je presvedčený, že išlo o čistý populizmus a predvolebný marketing. Nazdáva sa, že „ani jeden z pravicových kumpánov“ reálne tento sľub nechcú podporiť. „Preto, že ten náš rozkradnutý, kolonizovaný a zadlžený štát, ktorý nemá absolútne žiadnu ekonomickú moc, nemá na to takmer žiadne zdroje,“ dodáva s dôrazom na to, že skôr sa môžeme obávať sociálnych škrtov, ktorými by sa k takýmto zámerom chceli aspoň trochu priblížiť.

Politicko-ekonomický systém toho nášho privatizačného a teda zlodejského kapitalizmu nedokáže urobiť takéto zásadné opatrenia. Nedokáže stavať nové a dostupné nájomné byty, nové školy, škôlky, nemocnice a o nových podnikoch ani nehovoriac.

„Vážení, ten záver je jednoduchý! Politicko-ekonomický systém toho nášho privatizačného a teda zlodejského kapitalizmu nedokáže urobiť takéto zásadné opatrenia. Nedokáže stavať nové a dostupné nájomné byty, nové školy, škôlky, nemocnice a o nových podnikoch ani nehovoriac,“ povedal s tým, že súčasný systém nedokáže ani dokončiť sieť diaľnic a „zabezpečovať efektívnu údržbu a rekonštrukciu ostatných cestných komunikácií a za socializmu vybudovaných verejných objektov“.

Hrdlička pripomína, že toto je jasný príklad toho, ako „rôzne (takmer všetky) politické strany, ktoré zavrhujú obrovské hmotné i nehmotné dedičstvo socializmu, populistickým spôsobom používajú niektoré socialistické momenty na balamutenie ľudí“.
Líder KSS pripomína, že za socialistického režimu „bolo vybudovaných toľko bytov, škôl, škôlok, nemocníc, kultúrnych domov, kín, športových areálov, že o tom môže Kollár s Matovičom len snívať a my všetci plakať“.

V roku 1980 ešte za hlbokej ´totality´ bolo na Slovenku dokončených a odovzdaných 48 215 bytov. V roku 1983 to bolo 38 804 bytov, v roku 1985 bolo postavených 37 846 bytov. Ešte v roku 1990 vďaka komunistickému dedičstvu bolo v našej krajine postavených takmer 25 000 bytov o ktorých básni Boris Kollár.

Fakty jednoducho nepustia. Socializmus byty budoval vo veľkom, navyše ľudia sa k nim dostali bez potreby vziať si hypotéku a stať sa na 30 rokov vazalmi banky. „V roku 1980 ešte za hlbokej ´totality´ bolo na Slovenku dokončených a odovzdaných 48 215 bytov. V roku 1983 to bolo 38 804 bytov, v roku 1985 bolo postavených 37 846 bytov. Ešte v roku 1990 vďaka komunistickému dedičstvu bolo v našej krajine postavených takmer 25 000 bytov o ktorých básni Boris Kolár,“ dodal Hrdlička s tým, že odkázal lídrom novej koalície o možnostiach, ktoré by prinieslo dôsledné prešetrenie privatizačnej lúpeže. „Ukradnuté vrátiť, zoštátniť strategické podniky, zvýšiť dane pre milionárov a pre nadnárodných kolonizátorov a obnoviť štátny sektor ekonomiky. Až potom sa budete môcť aspoň priblížiť ku komunistickému zázraku!“ uzavrel predseda Komunistickej strany Slovenska.

PhDr. Michal Albert, PhD.,
zdroj: FB Jozefa Hrdličku

Similar Posts