Pellegrini vymyslel nápad, ako sa môže zvýšiť zaočkovanosť, no spomenul aj potrebu liečenia. Treba prevenciu a treba liečiť, zdôraznil

author
2 minutes, 20 seconds Read

Líder strany HLAS-SD Peter Pellegrini v relácii v Politike na TA3 povedal, že dnes tu vníma „krízu demokracie, práv a slobôd“. Naznačil, že je to aj v otázke súčasného rozdeľovania ľudí. Pellegrini poukázal aj na to, že 17. 11. priaznivci Hlas-SD protestovali pred prezidentským palácom a vyzvali prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby iniciovala okrúhly stôl na tému referendum o predčasných voľbách. Pellegrini zdôraznil, že v súčasnej situácii nie je vhodné celú reláciu venovať diskusiám o tom, kto s kým chce vládnuť. Hovorí, že budú spolupracovať s každým, kto bude plniť sociálnu politiku, akú si predstavujú v Hlase-SD. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny, Milan Krajniak, ktorý bol s Pellegrinim v relácii, zdôraznil, že oni (SME RODINA) sa vyjadria s kým áno a s kým nie až pred voľbami. K Pellegrinimu sa nevyjadril, ale zdôraznil, že Smer dovtedy odmietli a splnili to a so Smerom do vlády nešli.

S Milanom Krajniakom sa rozprávali aj o lockdowne pre nezaočkovaných. Zdôraznil, že by najradšej urobil rýchle opatrenie, ktoré situáciu pomôže zlepšiť. Slovensko je v súčasnosti najhoršie na svete vo zvládaní ochorenia COVID-19. Pellegrini vyjadril, že Heger sa v lete vyjadroval o tom, ako sme dobre pripravení. Pritom teraz sme najhorší. Pellegrini hovorí, že druhá vlna bola bez očkovania a boli aj väčšie počty a zvládli sme to. Zdôraznil však, že vláda nezastavila odliv ľudí zo zdravotníctva. „Pred rokom sme to zvládli s podstatne horšími číslami.“ Pellegrini žiada, aby sa zverejňoval aj vek úmrtí, vek ľudí, čo sú na JIS-kách. Myslí si, že ak sa ukáže, že umierajú najviac 55 a viac roční, tak by sme sa mali zamerať na nich. Bývalý premiér si myslí, že by odborníci mali chodiť za 55 a viac ročnými, urobili im test na protilátky a na základe toho údaju im vysvetliť, že nie sú chránení a mali by zvážiť očkovanie. No dodal aj to, že je dôležité ľudí liečiť, čo podobne hovorí aj expremiér Robert Fico. „Treba prevenciu a treba liečiť,“ zdôraznil Pellegrini.

Odznel aj nesúhlas Krajniaka s delením ľudí. „Nám nepomôže teraz deliť ľudí na očkovaných a neočkovaných,“ povedal Krajniak. Toto tvrdí aj opozícia. Pellegrini zdôraznil, že vláda zavedením nových opatrení práve rozdelila ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných.

(alb), zdroj V politike TA3 21. 11. 2021, foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts