Prognostik zdôraznil poznatok z Lekárskej fakulty Stanford University. Týka sa imunitného systému a môže byť jedným z riešení pandémie

author
2 minutes, 29 seconds Read

Prognostik Slovenskej akadémie vied prof. Peter Staněk sa vyjadril aj o dôležitom výskume lekárskej fakulty, ktorý hovorí o rôznosti mikrobioty a tým aj imunity jednotlivých ľudí a skupiny ľudí.

 

Zdôraznil aj to, že vznikla bariéra pri hľadaní lepších riešení. „Zo spoločnosti sa kompletne vytratila ochota k dialógu,“ to je citát profesora Staněka z relácie na youtube s názvom Prof. Stanek a Dr. Skálou – proč je svět tak blízko velké válce. „Spoločnosť sa rozdelila na dve skupiny, ktoré spolu už nekomunikujú. Proste keď máte iný názor, ako kolega, tak nechce počuť argumenty, aby sa nad nimi zamyslel, alebo odhalil ich klamlivú alebo pravdivú stránku,“ povedal s dôvetkom, že všetko, čo nezapadá do myšlienkového rámca daného človeka sa označí za konšpiráciu. Opísal aj paradox, ktorý do toho prichádza. „Práve vďaka tomu množstvu štúdií sa nám ukazuje podstatne dimenzovanejší pohľad na tú covidovú krízu,“ dodal s tým, že práve tento dimenzovanejší pohľad by mal vychádzať zo základnej postulatívnej tézy: „Keďže sme každý iný, máme inú úroveň imunitného systému, tak je možné skutočne pokojne vyhlásiť, že na každého Covid, alebo vakcinácia, pôsobí odlišným spôsobom. Niekto, kto má rozvinutý imunitný systém, tak Covid ho skutočne len obtrie. Kým druhý, ktorý má zhumpľovaný imunitný systém, tak ho Covid položí,“ doplnil Staněk.

Keďže sme každý iný, máme inú úroveň imunitného systému, tak je možné skutočne pokojne vyhlásiť, že na každého Covid, alebo vakcinácia, pôsobí odlišným spôsobom.

Preto podčiarkol aj ďalší zaujímavý výsledok iného výskumu – výskumu Stanfordskej lekárskej fakulty. „Normálny človek má vo svojej mikrobiote približne 1900 druhov mikroorganizmov, ktoré vytvárajú funkciu imunitného systému. Civilizovaný človek, Európa alebo Amerika, má však len 1000 druhov. A ten pokles druhovej rôznosti vedie k výraznému oslabeniu imunitného systému,“ povedal Staněk s otázkou, prečo sa nezaoberáme prevenciou a liečením už v zárodkoch. Zaujíma ho aj to, prečo sa v oficiálnych médiách dáva priestor len určitej skupine odborníkov. „A druhej skupine odborníkov, ktorí majú podložený, opakujem podložený iný názor, proste v médiách priestor nemajú,“ doplnil s dôvetkom, že takýchto len označia za šíriteľov hoaxov, konšpirácií či odmietačov očkovania. (alb), zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=grdhRPuZIlo, foto Stanfordskej univerzity, ilustračná unsplash.com

Prečítajte si aj o tom, čo navrhuje J. Dušek. 

Similar Posts