MZ SR reaguje na správy o rozhodnutí Ústavného súdu a zdôrazňuje toto

author
1 minute, 21 seconds Read

Ministerstvo zdravotníctva SR reaguje na medializované správy o tom, že na základe rozhodnutia Ústavného súdu sú zrušené rúška, karantény či covid-pady.

„Sociálnymi sieťami sa vo veľkom šíri dezinterpretácia staršieho rozhodnutia Ústavného súdu z decembra minulého roka,“ vysvetľuje ministerstvo na svojom FB s tým, že tu Ústavný súd urobil len niečo. „Ústavný súd vo svojom rozhodnutí (sp. zn. PL. ÚS 4/2021) označil za protiústavné iba špecifické časti zákona o ochrane verejného zdravia. Niektoré z chýb, ktoré vytkol Ústavný súd, boli už adresované novelou zákona,“ vysvetlil rezort zdravotníctva s tým, že všetko iné je naďalej platné. „Rúška, karantény, covid pasy aj režim OTP/OP zostávajú v platnosti a žiadna senzácia sa nekoná. Ústavný súd tieto veci svojim rozhodnutím nijakým spôsobom ‚nezrušil‘,“ zdôraznili s dôvetkom, že 8. decembra 2021 o  rozhodnutí ÚS informovali mainstreamové médiá.

„Teraz, o mesiac neskôr, sa na sociálnych sieťach virálne šíria dezinterpretácie staršieho rozhodnutia Ústavného súdu, ktoré začali blogom na Postoji a pokračovali článkom na portáli Bádateľ,“ dodalo ministerstvo s prosbou o pozornosť pri čítaní rôznych správ na sociálnych sieťach.

Chceme vás opätovne požiadať, dávajte si pozor na zdroje a na kvalitu informácii, s ktorými sa stretávate na internete a sociálnych sieťach. (alb), zdroj  FB Ministerstva zdravotníctva SR, foto Michal Albert

 

Similar Posts