Prečo Winnetou vzal Jarjabkovi dych? Aké netradičné prísady dáva do obľúbeného jedla?

author
1 minute, 36 seconds Read

Ktorý darček Jarjabkovi vzal dych, akú tajnú prísadu pridáva do obľúbeného jedla a ktorú rozprávku si vždy pozrie? Špeciálne doplnené jedlo, darčeky, pri ktorých ani nedýchal a rozprávka s ukrytou národnou hrdosťou. Vianoce speváka a politika Dušana Jarjabka sú aj takéto.

Poslanec Národnej rady SR Dušan Jarjabek prezradil, aké sú v ich rodine obyčaje počas najkrajších sviatkov roka. Známy politik spomenul aj zaujímavé vylepšenie sladkého štedrovečerného jedla. „Vianočné opekance, ktoré sa u nás servírujú hneď po kapustnici. Recept sme trošku vylepšili o vanilkový cukor s vajíčkom. To sa celé zapeká v rúre. Na tanieri sa to zalieva horúcim mliekom, v ktorom je mletý mak,“ vysvetlil poslanec, ktorý patrí medzi služobne najstarších. Spomenul si aj na darčeky, ktoré ho v živote najviac zaskočili a urobili mu obrovskú radosť. „Boli to všetky knižky Winnetua, keď som ani nedýchal,“ zdôraznil poslanec za Smer-Sociálna demokracia.

Boli to všetky knižky Winnetua, keď som ani nedýchal.

Z rozprávok, ktoré neodmysliteľne patria k Vianociam, sa Jarjabkovi páči o porážke zla. „No a rozprávka, ktorá musí byť je Princezná so zlatou hviezdou. A prečo? Je tam jedna nádherná postava Kazisvěta a krásna scénka, keď bol porazený dobrom. Na toto som sa vždy veľmi tešil,“ podotkol absolvent Hudobnej fakulty Vysokej školy múzických umení. „Okrem toho tam bol skrytý veľmi umne aj istý aspekt národnej a ľudskej hrdosti, ktorý som už vtedy pozorne vnímal. Prajem pekné Vianoce,“ uzavrel 68-ročný poslanec, pedagóg a spevák. Michal Albert, foto ilustračná unsplash.com

Prečítajte si, ako Vianoce prežíva táto bývalá reprezentantka.

Similar Posts