VÔBEC SI NEMYSLÍM, ŽE KAŽDÁ PRIVATIZÁCIA BOLA NEVÝHODNÁ A ŽE TO JE KRÁDEŽ, HOVORÍ EXMINISTER DZURINDOVEJ VLÁDY PRE KĽÚČ OD…

author
2
1 minute, 56 seconds Read

Redakcia KĽÚČ OD… sleduje dianie okolo zrušenia obvinenia voči bývalým štátnym manažérom v súvislosti s privatizáciou Slovenských elektrární z obdobia druhej vlády Mikuláša Dzurindu. Informáciu o tomto kroku Generálnej prokuratúry SR priniesol portál Aktuality.sk. V tejto súvislosti sme sa rozprávali s Ivanom Šimkom, bývalým členom Dzurindovej vlády, čo si o danej situácii myslí.

Exminister vnútra a neskôr obrany nám povedal, že o veci nemá žiadne informácie. Nemyslí si však, že by mohlo ísť o zametanie pod koberec, ako sa na to „bežní ľudia“ všeobecne môžu pozerať, veď v súčasnosti je pri moci iná vláda, takže ututlanie by nedávalo logiku. „Neviem síce, koho považujete za ´bežných ľudí´, ale v pluralitnej spoločnosti majú občania, samozrejme, slobodu myslieť si, čo chcú. A aj to robia. Preto si niektorí môžu myslieť aj takú hlúposť, že súčasná moc, ktorá vždy bola a je proti Dzurindovi, zametá nejakú jeho údajnú kauzu pod koberec. To by bola už celkom, ako sa vravieva, padnutá na hlavu,“ povedal Ivan Šimko pre magazín KĽÚČ OD… s tým, že na každú privatizáciu sa nepozerá červenými očami.

Preto si niektorí môžu myslieť aj takú hlúposť, že súčasná moc, ktorá vždy bola a je proti Dzurindovi, zametá nejakú jeho údajnú kauzu pod koberec.

„Chodím medzi bežných ľudí, a aj sám sa za takého považujem. A ja si vôbec nemyslím, že každá privatizácia bola nevýhodná a že to je to isté ako krádež. Je potrebné každú vec posudzovať a rozlišovať podľa toho, ako sa udiala. A mnohí iní to tak vidia. Iní si zas myslia iné. Tak to v slobodnej spoločnosti chodí. A Pán Boh zaplať, že to tak je. Bývali časy, keď to tak nebolo,“ uzavrel bývalý člen SDKÚ, spoluzakladateľ Slobodného fóra, Misie 21 a v súčasnosti navrátilec do KDH, v ktorom politicky začínal.
PhDr. Michal Albert, PhD., foto ilustračné Pixnio.com

Prečítajte si aj:

STRATA 217 MILIÓNOV EUR V MIKLOŠOVEJ PRIVATIZÁCII ELEKTRÁRNÍ? OBVINENIA SÚ PROKURATÚROU ÚDAJNE ZRUŠENÉ

Similar Posts

2 Comments

  1. Dzurindovu a Miklošovu privatizáciu elektrární GP vrátila vyšetrovateľom. Pozrite si, ako sa vyjadril vtedajší minister vnútra - Zem&Vek says:

    […] KĽÚČ OD… v tejto súvislosti vyspovedal aj bývalého člena prvej i druhej vlády Mikuláša Dzurindu – exministra vnútra a obrany Ivana Šimka. Navrátilec do KDH a bývalý člen SDKÚ, spoluzakladateľ Slobodného fóra a Misie 21 si nemyslí, že ľudia tento krok GP môžu vnímať ako zametanie kauzy pod koberec; dokonca to priam považuje za nelogické, keďže SMERU-SD by ako prvej strane malo záležať na usvedčení „Dzurindovcov“ vo vlajkovej záležitosti privatizácie, na ktorej súčasná najsilnejšia vládna strana neraz získavala politické body. „Neviem síce, koho považujete za ´bežných ľudí´, ale v pluralitnej spoločnosti majú občania, samozrejme, slobodu myslieť si, čo chcú. A aj to robia. Preto si niektorí môžu myslieť aj takú hlúposť, že súčasná moc, ktorá vždy bola a je proti Dzurindovi, zametá nejakú jeho údajnú kauzu pod koberec. To by bola už celkom, ako sa vravieva, padnutá na hlavu,“ povedal Šimko pre KĽÚČ OD… s tým, že každý predaj štátneho majetku nie je zlom a nedá sa naň automaticky pozerať ako na zlodejinu. „Ja si vôbec nemyslím, že každá privatizácia bola nevýhodná a že to je to isté ako krádež. Je potrebné každú vec posudzovať a rozlišovať podľa toho, ako sa udiala,“ uzavrel exposlanec NR SR a exminister, ktorého po sporoch v roku 2003 Dzurinda z funkcie ministra obrany odvolal (Zdroj: http://klucod.sk/2019/08/23/vobec-si-nemyslim-ze-kazda-privatizacia-bola-nevyhodna-a-ze-to-je-to-ist…). […]

Comments are closed.