Vyhráva tu politika a politikárčenie, zápas o politické body jednotlivých strán vo vládnej koalícii, zdôraznil predseda KSS

author
1 minute, 59 seconds Read

Predseda Komunistickej strany Slovenska (KSS) Jozef Hrdlička sa v najnovšom vydaní relácie Za rohom na Slobodnom vysielači vyjadril aj k aktuálnemu lockdownu, ale aj k jeho možnému predĺženiu.

 

Historik a bývalý poslanec Národnej rady SR si je vedomý, že vládni politici musia niečo proti koronavírusu robiť. „Ten COVID tu je a určite treba proti nemu bojovať nejakými racionálnymi opatreniami, racionálnym spôsobom, racionálnymi formami,“ povedal ako reakciu na lockdown. Zdôraznil však, že vláda o týchto protipandemických opatreniach komunikuje s občanmi veľmi nevhodne. Sleduje aj návrhy konzília, ktoré boli vláde odoslané. „Ako sa teraz postaví vláda k tomu, či akceptuje tieto podmienky, alebo tieto návrhy konzília odborníkov, je ťažké v tejto chvíli asi povedať, lebo nepoviem nič nové, keď zdôrazním, že táto vláda, jediné, čo ju zjednocuje, je snaha a túžba vládnuť. A proste to ostatné je jedna veľká katastrofa,“ zdôraznil v nedeľnej relácii. „Nevedia sa dohodnúť absolútne na ničom,“ doplnil s dôvetkom, že je nevyhnutné prijímať „aj život obmedzujúce opatrenia“.

Ten COVID tu je a určite treba proti nemu bojovať nejakými racionálnymi opatreniami, racionálnym spôsobom, racionálnymi formami.

A líder komunistov si uvedomuje, že aj toto môže byť cesta, ako sa zo zlej situácie čo najskôr dostať. „Ani ja osobne, ani my v Komunistickej strane Slovenska nemáme voči tomu výhrady, že v takejto situácii sú prijímané nejaké reštrikčné opatrenia. Ale tá zásadná výhrada smeruje k tomu, že tieto opatrenia, reštrikčné opatrenia sú prijímané absolútne v rozpore so zdravým sedliackym rozumom. A je úplne evidentné, že tu na úrovni vlády a parlamentu nie je prítomná snaha naozaj o rešpektovanie tých odborných nejakých postulátov, ale vyhráva tu politika a politikárčenie, zápas o politické body jednotlivých strán vo vládnej koalícii,“ doplnil Jozef Hrdlička v relácii Za rohom.

Michal Albert, zdroj: https://hearthis.at/slobodnyvysielac/za-rohom-17-2021-12-05/, foto ilustračné Michal Albert

Similar Posts