Mazurek vystúpil v parlamente v tričku s týmto nápisom

author
1 minute, 54 seconds Read

V Národnej rade SR pokračovala rozprava o návrhu, aby sa motivovali dôchodcovia nad 60 rokov k očkovaniu. Najnovšie sa koalícia dohodla na kompromise, že pôjde o 200 resp. 300 eur namiesto 500. A pôjdu dôchodcom na ruku, pričom tieto financie budú môcť využiť na čo sami budú chcieť.

 

Milan Mazurek povedal počas rozpravy, že sú ochotní podporiť, ak pôjde pomôc všetkým dôchodcom. Ale vláda ide odmeňovať segregačne, podľa toho, kto sa nechá zaočkovať. „Ty nebudeš mať odmenu a ty naopak odmenu mať budeš,“ povedal Mazurek s tým, že sme upadli do veľkého morálneho bahna. Vyčíta Matovičovi, že prišiel do NR SR  počas obhajoby tohto návrhu všetkých pourážať. Mazurek sa nazdáva, že nikto nedokázal byť tak nenávidený, ako je táto vláda. Zdôraznil, že podľa neho sú ľudia ponižovaní a segregovaní. Mazurek mal na sebe tričko s nápisom, aj na živote neočkovaných záleží. „Je mi úprimne ľúto, že táto vláda terorizuje vlastných občanov,“ povedal s tým, že sem sme sa dostali v 21. storočí. „Kde je právo na ochranu telesnej integrity?“ povedal s tým, že každý človek má právo rozhodnúť sa, čo si do svojho tela dá pichnúť.

Mazurek pripomenul, že vláda sa nezmohla ani na to, aby ľudia dostali zadarmo vitamín D, alebo dostávali rady, ako sa liečiť. „Odmietli ísť do debaty s ľuďmi s iným názorom,“ kritizoval odborníkov Sabaku či Krčméryho. „Pretože ste zasekli debatu,“ povedal s tým, že do väzenia chcú dokonca posielať ľudí na 10 rokov za šírenie dezinformácií. „Kam až chcete zájsť? Kam až chcete v tomto absolútnom svinstve zájsť?“ povedal s tým, že ľudia sa navzájom nenávidia, lebo vláda ich k tomu podľa neho nabáda. „A vy ďalej pokračujete v tomto fanatickom ťažení,“ doplnil nezaradený poslanec, ktorý je súčasťou hnutia Republika. (alb), zdroj live NRSR.sk, foto ilustračná Michal Albert a print screen tv nrsr.sk

Similar Posts