VOĽBY V TOMTO DEKADENTNOM KAPITALIZME NIE SÚ SLOBODNÉ, HOVORÍ JALAL SULEIMAN

author
2 minutes, 38 seconds Read

Komunistická strana Slovenska sa nebude uchádzať o hlasy vo februárových parlamentných voľbách. Dôvodom je najmä formálna stránka, keďže sa im nepodarilo zozbierať 17-tisíc eur volebnej kaucie.

Podpredseda KSS pre zahraničnú spoluprácu Jalal Suleiman pre portál KĽÚČ OD… povedal, že ide o zaváhanie strany, keďže mala dostatok času. Zároveň však pripomenul paradox tejto situácie. „Kaucia 17 000 eur, ktorú svojho času práve KSS v NR SR podporila, nám tentokrát robila problém. Je to smiešne, ale je to fakt. Smiešne, že za vytvorenie tejto prekážky hlasovali naši zástupcovia v NR SR v období medzi 2002 – 2006,“ povedal s tým, že strana, ktorá zbavovala Slovákov chudoby takto bude chýbať. Priznal, že tu ide o ľudské zlyhanie a verí, že KSS sa z neho poučí. „Vedeli sme, že ideme do volieb do NR SR. To nie sú predčasné voľby a predsa sme zlyhali! Ide tu o ľudské zlyhanie, s ktorým si musíme vedieť poradiť!“
Podľa rodáka zo Sýrie nie sú voľby na Slovensku slobodné. „O neslobodných voľbách môžeme hovoriť nielen v súvislosti s kauciou. Voľby v tomto dekadentnom kapitalizme nie sú slobodné, lebo v nich politické peniaze zohrávajú hlavnú úlohu. Slobodná je iba súťaž, kde súperia dve dievčatá na pieskovisku, ktorá postaví krajší hrad. Všetko ostatné je pod primitívnym vplyvom kapitálu,“ povedal s tým, že KSS v tejto chvíli nemá predstavu o tom, koho odporučí voliť. „Rozhodujú orgány KSS – predsedníctvo a ÚV. Táto otázka je dnes nesmierne dôležitá,“ dodal absolvent Strojníckej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave s tým, že na žiadnej kandidátke politických strán nie je žiadny predstaviteľ KSS.

Slobodná je iba súťaž, kde súperia dve dievčatá na pieskovisku, ktorá postaví krajší hrad. Všetko ostatné je pod primitívnym vplyvom kapitálu.

Suleiman, ktorý 1. decembra oslavoval 54 narodeniny, písal na facebooku aj o slzách, ktoré túto udalosť sprevádzali. Písal o Dr. Viere Klimentovej, ktorá bola poverená odovzdaním kandidátky na ministerstvo vnútra. „Vierke tiekli slzy, ktoré som zaregistroval. Keď plače Vierka, to je u komunistov, akoby plakalo svedomie tejto strany. Veľakrát sme sa s Vierkou pobili. Veľakrát mi oponovala. Veľakrát ma podozrievala. To mi v tejto chvíli absolútne nevadí. Vadia my jej slzy,“ napísal Suleiman, ktorý pre www.klucod.sk dodal, že ďalšie voľby môžu už čoskoro. „Sú hodnoty, ktoré sa dajú považovať za nadčasové. O tieto sa budeme biť, bez ohľadu na to, kedy voľby budú. Strana sa potrebuje konsolidovať a viac angažovať v ženskom, mládežníckom a odborovom hnutí,“ dodal rodák z mesta Wreida. Suleiman si myslí, že z absencie komunistov v parlamentných voľbách 29. februára 2020 budú „ťažiť falošní ľavičiari, falošní vlastenci a falošní národniari“. (alb), foto autor

Similar Posts