HRDLIČKA PRIPOMÍNA, ŽE V STAVE KORONAVÍRUSU NIE JE LOGISTICKY VHODNÉ MENIŤ VLÁDU: PREPRIAHAŤ KONE V POLOVIČKE ROBOTY JE BLBOSŤ

author
1 minute, 58 seconds Read

V súvislosti s koronavírusom píše predseda Komunistickej strany Slovenska Jozef Hrdlička aj o komplikácie zo strany politiky, „keďže by malo dôjsť k výmene politických garnitúr.“

Šéf komunistov pripomína, že „v našich podmienkach je prvým krokom na prevzatie moci po parlamentných voľbách konanie ustanovujúcej schôdze parlamentu, na ktorej poslanci zložia poslanecký sľub. Práve túto dôležitú podmienku na výkon mandátu môže ohroziť a zmariť mimoriadny stav v spoločnosti zapríčinený novým vírusom“.
Bývalý poslanec NR SR na svojom facebooku píše, že ak by noví poslanci parlamentu nemohli zasadať „nemal by kto vysloviť dôveru novej vláde“. Hrdlička hovorí, „čím neskôr Matovič so svojimi zbojníkmi začnú riadiť túto krajinu tým lepšie pre väčšinu z nás“.

Koľko bude trvať novým ministrom, štátnym tajomníkom a rôznym novým riadiacim pracovníkom, kým sa v novej práci zorientujú? Je to v tejto situácii rozumné? Som si istý, že nie.

Hrdlička pripomína, že čelíme vážnej situácii a nie je veľmi vhodné počas nej meniť vládu. „Ľudovo povedané prepriahať kone v polovičke roboty je blbosť. Predstavme si, že v najbližších dňoch parlament zariskuje a zíde sa. Predstavme si, že vysloví dôveru novej vláde a tá sa ujme svojich kompetencií. Koľko bude trvať novým ministrom, štátnym tajomníkom a rôznym novým riadiacim pracovníkom, kým sa v novej práci zorientujú? Je to v tejto situácii rozumné? Som si istý, že nie,“ napísal Hrdlička s tým, že navyše budúcu vládu nepovažuje za kompetentnú. Z praktických dôvodov by preto podľa neho malo dôjsť ku zmene keď situácia okolo koronavírusu pominie. „Spokojní budú aj Matovič, Sulík, Kollár i Kiska pretože sa zbavia zodpovednosti a navyše potom, keď táto nebezpečná situácia pominie môžu zase veselo štekať, kritizovať a urážať. To vedia najlepšie,“ dodal Hrdlička.

(alb), zdroj: https://www.facebook.com/hrdlicka.jozef?fref=hovercard&hc_location=chat, foto kss.sk

Similar Posts