HAMERLÍK ZAŽIL PRÍJEMNÝ ŠOK OD FANÚŠIKOV TŘINCA: SOM RÁD, ŽE AJ JA SOM ZANECHAL STOPU V TÝCH ĽUĎOCH

author
4 minutes, 17 seconds Read

V drese s dvojkrížom na hrudi získal titul vicemajstra sveta, na čo veľmi rád spomína, no medzi jeho veľké míľniky patrí najmä titul s HC Oceláři Třinec. PETER HAMERLÍK dnes chytá za HC Bratislava Capitals. Duel v Žiline mal byť obyčajný. Zverenci Petra Oremusa si spod Dubňa mali vziať povinné 3 body a ísť domov. Tak aj bolo, 3 body sa viezli do hlavného mesta, ale rozhodne nešlo o obyčajný zápas. Najmä pre Petra Hamerlíka, ktorý 10 sezón strávil u oceliarov z Třinca. Práve fanúšikovia „drakov“ si ho netradične prišli uctiť. Takmer celý zápas skandovali jeho meno, a aj po zápase bolo pred štadiónom počuť zborové: My ti Peter děkujem. Po zápase sme sa s Hamerlíkom porozprávali aj o tejto neuveriteľnej atmosfére.

Dnes ste vychytali nulu. Ako to hodnotíte?
Ja si myslím, že sme boli od začiatku lepší a vyhrali sme zaslúžene. Tam to skóre netreba nejako hodnotiť, niekedy vám to napadá, niekedy nie. Takže pre nás boli dôležité tri body. Trošku sme tam minulý týždeň mali nejaké problémy, že sme prehrali zápasy, takže pre nás bolo dôležité, že máme tri body. Sme radi.

Čo hovoríte na túto atmosféru, čo vám prišli urobiť?
Musím vám povedať, že som zažil v hokeji veľa vecí. Či to boli majstrovstvá sveta, alebo titul, ale toto je pre mňa niečo úplne úžasné.

Takže dnešný zápas ste možno špeciálne mysleli na tie časy v Třinci?
Nedalo sa to nevnímať, samozrejme. Tých rokov bolo desať, bola to dlhá doba v profesionálnej kariére, to je viac ako polovica, možno niekedy, takže pre mňa to bolo úžasné. A keď toto počujem, tak naozaj som rád, že aj ja som zanechal nejakú stopu v tých ľuďoch. A to si veľmi vážim.

Tých rokov bolo desať, bola to dlhá doba v profesionálnej kariére, to je viac ako polovica, možno niekedy, takže pre mňa to bolo úžasné.

Venovali ste sa im dosť po zápase…
Určite, tak si to zaslúžili, prišli sem. Ja som o tom nevedel a o to to bolo krajšie. Musím sa priznať, že pár okamžikov som myslel na to, ako bolo, ale pre nás bolo naozaj dôležité toto víťazstvo. A toto si teraz trošku užijem.

Možno sa ani nedostanete do autobusu…
A snáď aj hej. Oni sú zlatí, teším sa na nich.

Ako vnímate teraz ten fakt, že nehráte extraligu, ale tú nižšiu ligu a možno či nejakým jedným očkom poškuľujete, keďže je tam nejaká tá spolupráca s Banskou Bystricou…
Nie, určite nie. Ja som sem išiel s tým, že chcem postúpiť do extraligy. A ja chodím na vysokú školu, takže ja som si tieto veci spočítal a som s tým úplne zrovnaný. Proste, náš cieľ je postúpiť a ja sa na extraligu vôbec neobzerám. Keď budem úprimný, tak ja som ponuky mal, ale pre mňa bolo prvoradé, už naozaj v tomto veku, nejaká vízia a výzva a plus, hovorím, tá škola. Takže pre mňa je to úplne jasné a na extraligu sa vôbec nepozerám. Jedine na budúci rok.

Keď budem úprimný, tak ja som ponuky mal, ale pre mňa bolo prvoradé, už naozaj v tomto veku, nejaká vízia a výzva a plus, hovorím, tá škola.

V škole sa zatiaľ ako darí?
Ešte nie je skúškové, takže dobre. (smiech).

Sledujete, ako sa teraz vyvíja reprezentácia za kanadského trénera?
Ja som veľmi dobrý kamarát s Janom Lašákom. Takže, samozrejme, sme v kontakte. Tak párkrát sme sa o tom bavili a myslím, že je to správna cesta. A tí chalani si sami pochvaľujú, čo tam chodia, že ten herný prejav vyzerá dobre. Že tie majstrovstvá nedopadli možno podľa predstáv, tak bohužiaľ, taký je šport, niekedy to vyjde, niekedy nie, ale je dôležité, aby sa nastavila nejaká cesta, nejaká kultúra, aby sa dodržiavalo a podľa mňa je to dobrá voľba.

Dozadu sa trochu pozeráte v tej tabuľke? Tlačia na vás Topoľčany, dýchajú vám na chrbát.
Ja som nikdy veľmi tieto tabuľky nesledoval, treba sa sústrediť na ten najbližší zápas a potom najbližší, atď. Pokiaľ my budeme robiť to, čo máme a budeme hrať tak, ako máme, tak nemáme sa čoho obávať.

Michal Albert, foto autor a archív

Similar Posts