dav

KĽÚČ OD Tomáša Surového pred olympiádou: Vzrušenie tam je, pretože olympiáda je športový sviatok

author
1 minute, 42 seconds Read

Kapitán HC´05 I Clinic Banská Bystrica TOMÁŠ SUROVÝ je jedným z trojice banskobystrických hokejistov, ktorí budú Slovensko reprezentovať na blížiacich sa olympijských hrách v kórejskom Pchjongčchangu. Po víťaznom zápase s Košicami prezradil, že sa na ňu teší, ale stále je dôležité myslieť na výkony v Tipsport lige.

 

Bývalý hráč takých mužstiev ako Pittsburgh Penguins či CSKA Moskva priznáva, že pred veľkým športovým sviatkom cíti športové vzrušenie. „Liga ešte beží. Čiže skôr sa ešte treba sústrediť na zápasy pred olympiádou. Samozrejme, vzrušenie tam je, pretože olympiáda je športový sviatok a hokejisti nie sú výnimkou,“ povedal držiteľ striebornej medaily z Helsínk 2012 s tým, že v celom tíme nezabúdajú na potrebnú pokoru. „Ideme tam skromne. Budeme sa snažiť reprezentovať krajinu čo najlepšie. Poďme krok po kroku.“

„Ideme tam skromne. Budeme sa snažiť reprezentovať krajinu čo najlepšie.“ TOMÁŠ SUROVÝ

Hokejistu, ktorého Pittsburgh draftoval v roku 2001 ako číslo 120 vo 4. kole, potešilo, že sa našlo východisko v Tipsport lige a počas olympiády sa odohrá iba časť z pôvodného plánu. „Ja ako hráč s tým nespravím nič. Čiže to išlo mimo mňa. A som rád, že sa našiel kompromis, ktorý vyhovuje všetkým zúčastneným,“ prezradil bývalý hráč viacerých klubov švédskej najvyššej súťaže či KHL. Po víťazstve Banskej Bystrice nad Košicami 5:2 netajil, že liga je ešte dlhá. „Sme veľmi radi, že sme vyhrali proti veľmi kvalitnému súperovi ako sú Košice a prvé miesto sme si udržali. Samozrejme vieme, že bodový rozdiel v tabuľke je veľmi úzky, takže musíme každý zápas ísť naplno,“ uzavrel 36-ročný slovenský reprezentant.

 

Mišo Albert, foto autor

Similar Posts