Čína ukázala, že je technickou veľmocou a ceremoniál bude určite plný krásnych virtuálnych efektov, zdôraznil volejbalista roka 2018

author
2 minutes, 2 seconds Read

Aj títo predstavitelia slovenského športu sa už nevedia dočkať otváracieho ceremoniálu Zimných olympijských hier v Pekingu. Možno je to umocnené aj samotným faktom, že Číňania ako akýsi predkrm pri prezentovaní olympiády na oslavách nového roka a čínskeho nového roka ukázali krásne prvky, ktoré nápadne pripomínajú virtuálnu realitu, alebo veľký hologram. Slávnostný ceremoniál ZOH v Pekingu sa začína 4. februára od 13:00.

Slovenský hokejový tréner Anton Tomko, ktorý v súčasnosti pôsobí ako koordinátor hokejovej akadémie Cracovie Krakov vidí len jedinú prekážku, ktorá mu neumožní vidieť úvodné predstavenie. „Veľmi rád si pozriem aj úvodný ceremoniál, ak mi to čas dovolí,“ povedal bývalý tréner Žiliny, Košíc či Liptovského Mikuláša.

Futbalista MFK Zemplín Michalovce Michal Ranko považuje na olympijských hrách za najdôležitejších práve tých, ktorí budú bojovať o cenné kovy. „Slávnostný ceremoniál bude určite veľkolepý, ale aj tak sa najviac teším na našich športovcov,“ prezradil bývalý hráč Skalice, Senice, Zlatých Moraviec či Trenčína.

Aj Peter Kašuba sa teší na udalosť, ktorá sa začne 4. 2. o 13:00. „Otvárací ceremoniál bude určite krásna podívaná, ako by povedali bratia Česi. A po technickej stránke nás určite čaká množstvo prekvapení z oblasti fantázie,“ pripomenul.

Po technickej stránke nás určite čaká množstvo prekvapení z oblasti fantázie. P. Kašuba

Aj vo volejbalovom svete budú zimné olympijské zápolenia sledovať. Emanuel Kohút, volejbalista roka 2018, 2017, 2016 a 2013, si uvedomuje, že úvodné podujatie ZOH bude určite nádherné. „Áno, Čína ukázala, že je technickou veľmocou a ceremoniál bude určite plný krásnych virtuálnych efektov, ktoré, ak budem mať čas, tak si pozriem aj s celou rodinkou,“ netajil Emanuel Kohút.

Zimné olympijské zápolenia budú sledovať predstavitelia rôznych športov či koníčkov. Nepochybne aj mnohí rybári. Prezident Slovenského zväzu rybolovnej techniky (SZRT) Juraj Mészáros vidí na aktuálne už prebiehajúcej olympiáde ďalší dôležitý prvok. „Teším sa tiež na otvárací ceremoniál, ale najmä na kvalitu televíznych prenosov,“ zdôraznil šéf SZRT.

 

(alb), foto ilustračná unsplash.com / Henry Chen

Similar Posts