Svoju prácu na ľade si odviedli všetci hráči, spomína na harmonický hokejový úspech v Pekingu Martin Ďurček

author
2 minutes, 0 seconds Read

Hádzanársky funkcionár a tréner z Topoľčian Martin Ďurček má krásne spomienky na zisk historických hokejových medailí z olympijských hier v Pekingu.

 

Harmonické výkony zverencov Craiga Ramsayho sledoval s veľkým záujmom. „Prežíval som to veľmi emotívne, ja sa sám považujem za veľkého fanúšika všetkých slovenských reprezentantov, nanešťastie som nemohol sledovať televízny prenos doma, ale, samozrejme, sme sledovali zápas počas cesty do Košíc v autobuse spolu s ostatnými chalanmi a fandili sme,“ prezradil hádzanársky a športový nadšenec z mesta Žochárov. „Je to obrovský úspech pre slovenský šport, chlapci hrali veľmi obetavo a bolo vidieť, že bojujú jeden za druhého,“ zdôraznil.

Martin Ďurček je presvedčený, že bronz nám môže pomôcť aj psychologicky a motivačne. „Veľmi by som si želal aby tento úspech nakopol aj kompetentných ľudí a začali by viac podporovať šport,  pretože to je jediná cesta, ako vieme zviditeľniť našu krajinu, osloviť deti k lepšiemu a zdravšiemu životnému štýlu,“ pripomenul tento dôležitý aspekt športu a športovania.

Veľmi by som si želal aby tento úspech nakopol aj kompetentných ľudí a začali by viac podporovať šport.

Nemyslí si, že je správne hovoriť len o individualitách pri tomto úspechu, o to viac, že tento kolektívny úspech bol výrazne práve o zomknutosti a kolektíve. „Myslím si, že sa nedajú vyzdvihnúť len jednotlivci, pretože svoju prácu na ľade si odviedli všetci hráči, či už brankári, obrancovia alebo útočníci zo všetkých formácií,“ pripomenul tento hádzanársky funkcionár a tréner, ktorý si však výrazne všimol výkon dvoch dôležitých individualít. „Za zmienku však stojí výkon Patrika Rybára v kľúčových momentoch. A, samozrejme, priam až neuveriteľné výkony mladého Juraja, ktorý si získal srdcia všetkých fanúšikov, dosiahnuť takýto úspech či tímový alebo individuálny na olympiáde vo veku 17 rokov je naozaj skvelé,“ uzavrel Martin Ďurček z tímu HK Agro Topoľčany. (alb), foto ilustračná unsplash.com / Alexander Schimmeck

Similar Posts