Karol Fako najmladší: Posledné roky sme priniesli na Slovensko tréningy vo virtuálnej realite Hockey Sense

author
2 minutes, 10 seconds Read
Karol Fako najmladší si pri hokejových tréningoch pomáha aj virtuálnou realitou (VR) a ako nadšenec tejto technológie sa už nevie dočkať otváracieho ceremoniálu zimných olympijských hier v Pekingu. V rozhovore s vnukom legendy bratislavského a československého hokeja Karola Faka aj o tom, ktorí zástupcovia slovenského športu podľa neho získajú medaily, alebo o tom, ako podľa neho Číňania zakomponujú prvky VR do ceremoniálov. Novinárov prekvapilo, že jedlo im nosia roboty, verejnosť potešili zdanlivé prvky VR či hologramu na oslavách nového roka a čínskeho nového roka. Karol Fako najmladší.
Štartujú zimné olympijské hry v Pekingu. Na čo sa na týchto opäť ázijských (po Pjongčangu a Tokiu opäť Ázia) olympijských hrách najviac tešíte?
Teším sa, že sa hlavne uskutočnia a pevne verím, že jediný víťaz nebude opäť „slávny Covid19“, ktorý to celé skomplikuje, ale podarí sa ich ukončiť so skutočnými víťazmi. Olympiádu tak ako letnú, tak aj zimnú veľmi rád sledujem, pozriem si samozrejme viaceré športy, ale predsa len hokej je hokej, takže teším sa, na hokejové zápasy, ktoré predsa len na olympiáde majú inú emóciu.
Pevne verím, že jediný víťaz nebude opäť slávny Covid19, ktorý to celé skomplikuje.
Práve použitie VR, keď na nový rok komunistická krajina ukázala, ako dobre vie robiť s virtuálnou realitou a predviedla napr. draka v nadživotnej veľkosti, ktorý sa presúval v tesnej blízkosti ľudí, že VR nepochybne zakomponuje aj do úvodného ceremoniálu. Tešíte sa najviac práve na ceremoniál?
Vždy si rád pozriem ceremoniál či už začiatočný alebo záverečný, je to vždy zaujímavé, inovatívne a výnimočné pre každé olympijské hry. A keďže použijú VR, tak si to pozriem určite, nakoľko posledné roky sme priniesli na Slovensko tréningy vo virtuálnej realite Hockey Sense a tým pádom sa špecializujem aj na trénovanie mladých hráčov vo VR. (Úsmev).
Máte nejaký tip na slovenské medaily?
Som presvedčený, že určite nejaké budú, máme tam, čo sa týka lyžovania a sánok želiezka v ohni, takže rátam, že medaily budú. Ale každému nášmu reprezentantovi budem držať palce, aby sa umiestnili čo najlepšie.
Michal Albert, foto FB Karola Faka.

Similar Posts