Petra Vlhová získala 23. víťazstvo v kariére a 50. pódiové umiestnenie

author
2 minutes, 2 seconds Read

Petre Vlhovej sa podarilo vyhrať v slalomovej disciplíne v Lienzi. A bolo to jej celkovo 50. pódiové umiestnenie v kariére.

Druhá Katharina Liensbergerová bola v druhom kole výborná, ale nedokázala prekonať našu najlepšiu lyžiarku a úradujúcu najlepšiu lyžiarku sveta. V slalome pred Shiffrinovou, ktorá pre COVID podujatie musela vynechať, vedie už o 120 bodov.

Petra Vlhová v rozhovore pre FIS povedala, že je spokojná s podmienkami, traťou a postavením oboch kôl. Cíti sa veľmi sebavedomo a v pohode a pocity sú veľmi silné. Rozdiely po prvom kole boli minimálne a vedela, že všetko má vo svojich rukách. Takto podobne to opísal aj moderátor RTVS.

Po 23. víťazstvo v kariére bola Vlhová spokojná a žiarila šťastím. „Pocity sú úžasné, pretože dnes to bolo naozaj veľmi tesné,“ povedala v rozhovore pre RTVS s tým, že prvé kolo som nešla úplne ideálne. „Som vedela, že mám obrovské rezervy a teda do druhého kola som išla naplno, chcela som čo najviac riskovať a nakoniec sa to oplatilo,“ povedala v rozhovore s dôvetkom, že absencia Shiffrinovej ju netešila. „Nie, veľmi ma mrzelo, že nemohla pretekať, pretože môže sa to stať či mne, alebo iným babám a tá strata môže byť vyrovnaná,“ doplnila Vlhová s tým, že sa nepozerá na súperky. „Jazdím pre seba, chcem podať maximum zo seba.“

Pocity sú úžasné, pretože dnes to bolo naozaj veľmi tesné.

Rodáčka z Liptovského Mikuláša dokázala v tejto sezóne až 6 z 8 slalomových kôl vyhrať. „Myslím si, že tento rok bol naozaj úžasný,“ zdôraznila pre RTVS s túžbou, aby to takto ďalej pokračovalo. „Dôležité, že som šťastná, že som zdravá,“ povedala s tým, že jej vytvárajú najlepšie podmienky aké sú možné,“ vysvetlila. Divákom a poslucháčom odkázala, že želá šťastný nový rok. „Dnes ste boli opäť pri mne a nakoniec som to opäť vyhrala, tak sa veľmi teším,“ povedala aktuálne najlepšou lyžiarkou sveta s tým, že do nového roka praje hlavne zdravie a šťastie. „Dávajte na seba pozor vidíme sa v Záhrebe 4. januára,“ uzavrela Petra Vlhová.

(alb), zdroj RTVS, foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts