U poslanca a potravinára Žiaka majú v súvislosti s vianočným jedlom zaujímavú dohodu

author
1 minute, 19 seconds Read

V rodine poslanca Národnej rady SR za vládnu stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Miroslava Žiaka majú pár zaujímavých vianočných zvyklostí.

 

Okrem toho, že jedlo majú počas sviatkov stále iné, a to aj z praktického dôvodu, poslanec priznal, že najviac z vianočných jedál zbožňuje toto: „Hrachová polievka od maminy,“ vysvetlil Miroslav Žiak, ktorý je pôvodným povolaním potravinárskym inžinierom. Dodal, že jedlá u nich často menia a nedržia sa osvedčených receptov.  „Každý rok trávime Vianoce mimo domu na lyžovačkách, preto skúšame vždy iné jedlá,“ vysvetlil poslanec vládnej strany, ktorý bol zvolený aj do mestského zastupiteľstva v Prievidzi a za poslanca Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Hrachová polievka od maminy.

Ateista zdôraznil, že v rodine sa dohodli aj na zaujímavom riešení v oblasti rozdávania darčekov. Preto si ani nespomína na nejaký dar, ktorý by ho vyslovene zaskočil. „Máme vo zvyku si nedávať darčeky, ale užívať si rodinnú spoločnosť,“ zdôraznil absolvent Slovenskej poľnohospodárskej univerzity potrebu myslieť aj na nehmotné dary. Miroslav Žiak si rád počas sviatočného obdobia pozrie aj film režiséra Jana Hřebejka. „Pelíšky, najmä na pripomenutie si hlúposti bývalého režimu,“ uzavrel 34-ročný rodák z Prievidze. (alb), foto FB Miroslava Žiaka

Prečítajte si aj o Vianociach tímlíderky SaS pre pôdohospodárstvo.

Similar Posts