V rodine poslanca za KDH zaviedli v súvislosti s darčekmi takúto netradičnú aktivitu. Poslanec takto chce motivovať svoje deti

author
2 minutes, 38 seconds Read
S poslancom Národnej rady SR Františkom Majerským za KDH sme sa rozprávali o blížiacich sa Vianociach. Konzervatívny politik, ktorý pôsobil ako záchranár a aj ako prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov, prezradil aj nadšenie, že už môže Vianoce tráviť so svojimi najbližšími. V jeho rodine majú veľmi zaujímavý zvyk, ktorým chce motivovať svoje deti.
Ako prebieha vaša príprava na Vianoce v tomto čase? Máte už kúpené všetky vianočné darčeky?
Príprava je u nás veľmi rodinná.  Po 11 rokoch, keď som neustále slúžil na záchranke a rodina čakala na mňa 25. 12. posledných 7 rokov už Vianoce neslúžim a Vianoce trávim s mojou manželkou a deťmi. Každý rok sme boli buď u mojej sestry, alebo u svokrovcov. Tento rok chceme byť už sami a spraviť našim deťom Vianoce, len naša 5-členná rodina.
Rozhodli ste sa už, či budete mať živý, alebo umelý stromček? Kde si plánujete zohnať vianočný stromček?
Máme každoročné živý stromčeky, máme radi tú vôňu. Stromček kupujeme na parkoviskách pred nákupnými centrami.
„Máme každoročné živý stromčeky, máme radi tú vôňu.“
Ako ho zvyknete zdobiť? Využívate viac rôzne ozdoby, ktoré sa dajú kúpiť, alebo využívate aj kus vlastnej kreativity, prípadne kreativity členov rodiny?
Máme svoje ozdoby a zdobím ho ja so synmi a každý rok iný syn dáva hviezdu na stromček.
V čom by ste si želali, aby boli tieto Vianoce iné? V čom plánujete, že budú jedinečné? Plánujete možno zavedenie niečoho nového, čo ste predtým na Vianoce nerealizovali?
Chcem, aby sme boli spolu a zdraví, posledné obdobie bolo náročné a chcem byť na Vianoce len pre svoju rodinu. Jedinečné budú, že budeme prvýkrát sami a budeme si to užívať… Naši chlapci ešte veria na Ježiška a neskutočne sa teším, ako sa tešia na darčeky, keď príde Ježiško. Pred rokmi sme zaviedli taký jeden zvyk a deň pred Vianocami vyberú naši chlapci svoju hračku a tú následne ideme dať detičkám do detských domov… Chceme, aby sa chlapci vedeli deliť a vážili si, že majú kompletnú rodinu a že treba vždy pomáhať slabším.
„Pred rokmi sme zaviedli taký jeden zvyk a deň pred Vianocami vyberú naši chlapci svoju hračku a tú následne ideme dať detičkám do detských domov…“
Na ktoré vianočné rozprávky sa najviac tešíte a určite si ich nenecháte ujsť?
Mám rád, keď si môžeme pozrieť Perinbaba a som rád, že chlapci sú už vo veku, že už si vedia pozrieť rozprávky.
Michal Albert, foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts