Ešte som žiadnou nepohrdol, hovorí poslanec Marek Šefčík o svojom najobľúbenejšom vianočnom jedle

author
1 minute, 57 seconds Read

K najkrajším sviatkom roka neodmysliteľne patria voňavé jedlá, ktoré zväčša varíme len na Vianoce, prípade ešte aj na Silvestra či 6. januára. A zvykne sa hovoriť, že polievka je základ. A polievka je vlastne aj dôležitou súčasťou Vianoc. A aj keď niekde obľubujú aj rybaciu (halászlé), tak celkovo na Slovensku kraľuje iná polievková dobrota.

Tú najviac zbožňuje aj poslanec Národnej rady SR Marek Šefčík. „Kapustnica. Bez debaty,“ povedal s tým, že tú pravidelne doma varieva on a na spôsobe jej prípravy mu príliš nezáleží, lebo túto vianočnú dobrotu si nevie odoprieť nech má akýkoľvek kulinársky ´odtieň´. „Ja osobne varievam kapustnicu. Ale jem všetky. Nech sú akékoľvek. S údeninou, bez nej, so zemiakmi, či bez nich, so sušenými slivkami, so smotanou, alebo bez toho. Ešte som žiadnou nepohrdol,“ prezradil poslanec vládneho hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO).

Kapustnica. Bez debaty.

Z Vianoc sa teší nie pre hmotné darčeky. Ale dostal dva obrovské dary, ktoré ho v živote urobili veľmi šťastným. „Zaskočilo i potešilo ma, keď som sa dozvedel, že tesne pred Vianocami v roku 2002 sa nám narodia dvojčatá – boli to napokon chlapci Oliver a Marek,“ povedal 43-ročný politik žijúci v Holíči. Tento pedagóg si uvedomuje, že Vianoce sú predovšetkým o tom najdôležitejšom príbehu a televízor počas nich príliš nerieši. „Nie som veľkým ´hltačom´ rozprávok a ani nemám obľúbenú,“ zdôraznil s tým, že je to najmä Sväté Písmo, ktoré ponúka najkrajšie opísanie týchto sviatkov tak úzko spätých s rodinou. „Páči sa mi ale taká iná, skutočná… Vlastne to nie je rozprávka, ale skutočný príbeh, ktorý je ešte krajší ako akákoľvek rozprávka. Veď viete – o tom, že sa v chudobe narodilo dieťatko, ktoré nám poslal sám Boh ako našu Nádej,“ uzavrel Marek Šefčík. Michal Albert, foto FB Poslanec Marek Šefčík

Pozrite si aj čo na Vianoce najviac potešilo poslanca Jarjabka

 

Similar Posts