Krajniak vyzval, aby sa pred Vianocami otestovali aj ľudia s vakcínou: Aj zaočkovaný môže byť šíriteľom vírusu, zdôraznil

author
1 minute, 54 seconds Read

V relácii verejno-právnej televízie sa stretli súčasný šéf rezortu práce a jeho predchodca. Hovorili spolu aj o tom, že keď sa na Vianoce budú rodiny stretávať, mali by urobiť toto. Milan Krajniak sa ospravedlnil za chaos, ktorý viedol k informácii, že Vianoce budú so zákazom návštev rodín. Tvrdí, že to tak nebude a Vianoce budú otvorené aj návštevám rodín.

 

Rada zaočkovaným

V spoločnosti sa čoraz častejšie hovorí, že očkovaní nie sú definitívne chránení a rovnako aj oni môžu COVID-19 rozširovať. Potvrdil to aj vládny politik. „Aj zaočkovaný môže byť šíriteľom vírusu,“ povedal minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) v relácii O 5 minút 12 na RTVS. Krajniak vyzval, aby si pred návštevou rodiny na Vianoce urobili test, vyzval aj zaočkovaných, nech tak pred návštevou rodiny urobili tiež.

 

Kto koho nakazí?

Krajniak však dodal, že zaočkovaní sa medzi sebou takmer nenakazujú. Nákaza prichádza medzi zaočkovanými a nezaočkovanými a naopak. Preto dodal, že testovanie je dôležité, aby sa aj tomuto zabránilo. Ale zdôraznil dvakrát, že aj zaočkovaní môžu COVID-19 šíriť.

 

Diskriminovaní zaočkovaní?

Minister práce je proti diskriminácii ľudí. Krajniak okrem iného však tvrdí, že napr. aj zaočkovaní sú diskriminovaní, lebo sa nedostanú do nemocníc na určité úkony, napríklad magnetickú rezonanciu. Bývalý minister práce Ján Richter (Smer-SD) pripomína, že delenie ľudí na očkovaných a neočkovaných je nesprávne a jediné delenie má byť na zdravých a chorých. Dodal, že sa dnes COVID-19 nelieči už v zárodku. „Ja som zaočkovaný, viete prečo som sa zaočkoval? Zrátal som si plusy a mínusy,“ povedal Ján Richter s tým, že mu vyšlo, že sa mu viac oplatí vzhľadom k zdravotnému stavu zaočkovať sa. (alb), zdroj O 5 minút 12, RTVS, 12. 12. 2021, foto print screen relácie O 5 minút 12

Prečítajte si aj najnovšie stanoviská k povinnému očkovaniu.

Similar Posts