BÝVALÝ OBRANCA FLYERS MESZÁROŠ SI ZAHRAL PROTI FANÚŠIKOVI LETCOV: TO SOM NETUŠIL. TROCHU SOM HO OPLIESKAL O PLEXISKLO, SMIAL SA

author
3 minutes, 21 seconds Read

Andrej Meszároš, súčasný obranca bratislavského Slovana, strávil niekoľko sezón v NHL. Jednu z najúspešnejších individuálnych sezón zažil vo Philadelphii, kde bol dokonca v jednu sezónu vyhlásený za najlepšieho obracu Flyers. Na Mikuláša zažil v Banskej Bystrici zaujímavý zápas, keď Belasí siahali na dva body, no nakoniec sa museli uspokojiť s jedným, po góle Hickmotta v predĺžení. Netušil však, že hral aj proti fanúšikovi jeho bývalého klubu z Pensylvánie.

Rodák z Považskej Bystrice prežil v kanadsko-americkej NHL 10 sezón, v ktorých obliekal dresy Ottawy Senators, Tampy Bay Lightning, Philadelphie Flyers, Bostonu Bruins a Buffala Sabres. Najlepšiu sezónu 2010/2011 prežil práve v štáte Pensylvánia, keď v 81 zápasoch zaznamenal 32 kanadských bodov za 8 gólov a 24 asistencií.
A práve v tejto sezóne bol vyhlásený za najlepšieho obrancu Letcov. „Veľmi dobre si spomínam na obdobie vo Philadelphii, strávil som tam štyri sezóny, cítil som sa tam veľmi dobre,“ zaspomínal si 34-ročný bývalý slovenský reprezentant. V meste bratskej lásky pôsobil 4 sezóny od roku 2010 do 2014, za Flyers odohral 204 zápasov, vsietil za letcov 22 gólov a pridal 60 asistencií. Meszároš priznal, že sleduje Philadelphiu, ako aj všetky tímy, v ktorých za veľkou mládkou hrával. „Viem, že teraz prehrali,“ narážal na duel s Arizonou Coyotes, ktorý zverenci trénera Alaina Vigneaulta prehrali 1:3, no zaujal ho aj veľmi vydarený zápas s Torontom, v ktorom hráči okolo kapitána Girouxa deklasovali tím Austona Matthewsa a Johna Tavaresa vysoko 6:1. „Darí sa im, snáď im to všetko pôjde takto naďalej,“ dodal bývalý obranca Flyers s tým, že sezóna býva dlhá NHL je veľmi špecifická súťaž, v ktorej je potrebné aj šetriť sily na vyraďovaciu fázu. Vedeli by o tom rozprávať hráči ďalšieho Meszárošovho bývalého tímu z Tampy Bay, ktorým vyšla základná časť výborne, ale vypadli v prvom kole play-off. Rodáka z Považskej Bystrice, ktorého v roku 2004 v prvom kole ako voľbu číslo 23 draftovala Ottawa, baví sledovať NHL. A priznal, že je aj v kontakte so Slovákmi, ktorí ešte v NHL hrajú. Najmä však so Zdenom Chárom, ktorý bol jeho kapitánom v Bostone. „So Zdenom si často telefonujeme a často som v kontakte aj s Andrejom Sekerom,“ povedal po prehratom zápase Slovana s HC´05 iClinic Banská Bystrica.

Tak to som nevedel. No, neviem, či dnes bude mať na mňa dobré spomienky, lebo dnes som ho tam myslím raz trochu obúchal o plexisklo.

Najväčším šokom však pre neho bola informácia, ktorú sa Meszároš dozvedel až po zápase so zverencami Dana Cemana. Na otázku, či je v kontakte aj s fanúšikmi Flyers a či vie o tom, že dnes (6. 12., pozn. red.) proti jednému fanúšikovi Flyers hral, zostal prekvapený. „A proti komu? Kto to je?“ bol zvedavý hráč nosiaci v pensylvánskom klube na chrbte číslo 41. Tým fanúšikom letcov je útočník Baranov Joona Jääskeläinen. „Tak to som nevedel. No, neviem, či dnes bude mať na mňa dobré spomienky, lebo dnes som ho tam myslím raz trochu obúchal o plexisklo,“ uzavrel so smiechom Meszároš, ktorý v základných častiach NHL odohral celkovo 645 zápasov, v ktorých dal 63 gólov a zaznamenal aj 175 asistencií. Ďalších 50 zápasov zaznamenal v play-off, kde okrem obranných úloh pomohol svojim tímom aj bodovo. Vo vyraďovacích častiach pridal 17 bodov za 4 presné zásahy a 13 gólových prihrávok.
Michal Albert, foto autor a N. Blankenship

Zdroj dát:
https://www.eliteprospects.com/player/8664/andrej-meszaros?sort-total=-gp

Similar Posts