VLADO ORSZÁGH SA PRE KĽÚČ OD… VYJADRIL K SVOJMU ODCHODU Z BYSTRICE, O MOŽNOSTI NÁVRATU NA LAVIČKU BARANOV A OPÍSAL ŠANCE MAJSTROV SLOVENSKA V CHL

author
3 minutes, 8 seconds Read

Exkluzívne sme sa rozprávali s bývalým trénerom majstrovskej Banskej Bystrice o šanciach Baranov v hokejovej lige majstrov, kde si už zverenci nového kormidelníka Dana Cemana už od konca augusta zmerajú sily s obhajcom európskeho titulu fínskou Jyvaskyla, českou Plzňou a švajčiarskym Luganom. Országh nám prezradil, prečo z Bystrice odišiel a podpísal so Slovanom, vyjadril sa aj k možnému budúcemu návratu do mesta pod Urpínom.

Pre „Orosa“, ktorý získal dva majstrovské tituly pre svoje rodné mesto nebol odchod jednoduchý, pretože tu je jeho srdce. „Tak, samozrejme, som tu doma a vždy tu doma budem,“ povedal s tým, že v budúcnosti vidí reálnu možnosť návratu k trénerskému kormidlu Banskobystričanov. „Je dosť veľká pravdepodobnosť, že niekedy sa sem vrátim,“ upresnil.

Je dosť veľká pravdepodobnosť, že niekedy sa sem vrátim.

Éric Faille (vpravo), ktorý patril k najväčším hviezdam Banskej Bystrice.

Potreboval nové výzvy

Mnohí hokejoví fanúšikovia, predovšetkým z Banskej Bystrice, otvorene hovoria, že Országh už slovenskú extraligu prerástol. Podľa jeho spolužiaka Jara Majzela je Országh budúcim adeptom na post hlavného reprezentačného trénera, čo si zaprial v rozhlasovej relácii Slobodný šport. A hoci od dnes (17. 6.) už bývalý asistent reprezentačného trénera Craiga Ramseya na lavičke bratislavského Slovana v KHL pôsobil ako asistent Rostislava Čadu, trénersky dozrel práve počas ostatného trojročného pôsobenie v srdci Slovenska, kde s Baranmi získal dva majstrovské tituly za sebou. „Po tých troch rokoch, čo som tu bol, som cítil, že sa už potrebujem nejako posunúť a ísť ďalej,“ prezradil s tým, že na aktuálnych majstrov Slovenska nezanevrie. „Chalanom budem držať palce. Či už v Lige majstrov, alebo v súťaži, ktorá bude znovu vyrovnaná.“

Jeden z najvernejších fanúšikov Banskej Bystrice s majstrovským pohárom.

Po tých troch rokoch, čo som tu bol, som cítil, že sa už potrebujem nejako posunúť a ísť ďalej.

Verí v domáce úspechy v CHL
Podľa bývalého hráča St. Louis Blues, Nashville Predators, Djurgardenu, Zvolena či Banskej Bystrice je dobré, že tím pod vedením nového kanadského kouča Cemana nepoznačilo až tak veľa odchodov, ako to bolo po zisku prvého titulu. „Čo je dobré, že ten káder bude ďaleko stabilizovanejší a neodíde toľko veľa chalanov,“ povedal s radosťou a dodal, že vo farbách „Iskry“ budú opäť dvaja hráči, ktorí získali prvý titul. „Naopak, niektoré známe tváre sa vracajú, či už je to Tomáš Zigo, alebo Brock Higgs,“ prezradil. Podľa majstra sveta z Göteborgu bude Liga majstrov náročnou skúškou pre HC´05 Banská Bystrica, no práve udržanie viacerých opôr a príchod nových, môže byť silným impulzom. „Takže aj keď budú mať veľmi ťažkú skupinu v Lige majstrov, ja dúfam, že hlavne doma uhrajú nejaké dobré výsledky a potešia fanúšikov,“ uzavrel dnes už tréner bratislavského Slovana. (alb), foto alb a archív alb.

Niektoré známe tváre sa vracajú, či už je to Tomáš Zigo, alebo Brock Higgs.

Marek Bartánus (vpravo) je jedným z hráčov, ktorí v Banskej Bystrici zostávajú.

https://www.youtube.com/watch?v=MCztTioDwlg&t=1s

V tejto relácii sa Jaro Majzel vyjadril k tomu, že vidí raz Országha ako hlavného trénera reprezentácie.

Similar Posts