JE TU ŠTADIÓN, NA KTOROM JE NAOZAJ ZÁBAVA HRAŤ, HOVORÍ AMERICKÝ BRANKÁR BANSKEJ BYSTRICE STEPHON WILLIAMS

author
2 minutes, 32 seconds Read

POKIAĽ BUDEME VYHRÁVAŤ, TAK BUDEM ŠŤASTNÝ, povedal nám po jednom z víťazných stretnutí Baranov. Strážca svätyne klubu spod Urpína si Banskú Bystricu zamiloval. V exkluzívnom rozhovore pre KĽÚČ OD… nám prezradil ako si spomína na svoje hokejové začiatky a kto ho presvedčil, aby sa stal súčasťou HC´05 Banská Bystrica. Od nového ročníka je brankárskou jednotkou dvojnásobných majstrov Slovenska STEPHON WILLIAMS.

 

Stephon, ako ste sa dostali k hokeju? Ako si na to spomínate?
Bol som skutočne veľmi malý, mal som asi 4 roky. A proste som to miloval. Začalo sa to v mojom rodnom meste, je to časť môjho ja. A okamžite som sa do toho dostal.

A proste ty to aj tak musíš vedieť uhrať, najlepšie, ako vieš. A, nakoniec, to jediné, čo je dôležité, je vyhrávať, a pokiaľ budeme vyhrávať, tak budem šťastný.

Čo hovoríte na to, že teraz sa trochu zmenili pravidlá, zákroky na hráčov sú viac posudzované a padá tak aj viacej gólov. Aké je to pre vás, ako brankára?
To, že sa zmenia pravidlá, to sú proste zmeny, ktoré sa stali. A proste ty to aj tak musíš vedieť uhrať, najlepšie, ako vieš. A, nakoniec, to jediné, čo je dôležité, je vyhrávať, a pokiaľ budeme vyhrávať, tak budem šťastný.

Jeden z dvoch gólov v sieti Stephona Williamsa v zápase Banskej Bystrice s Liptovským Mikulášom (4:2).

Brankári majú také rôzne špeciálne rituály. Aj vy máte pred zápasom nejaký?
Vlastne ani nemám, len si dám svoju kávu, rozcvičím sa a jednoducho sa pripravím na zápas, tak, ako všetci ostatní.

Tá tradícia, ktorá tu je, že sa tu vyhráva, a to, čo tu vytvorili za ostatných pár rokov, to bolo niečo, čoho som aj ja chcel byť súčasťou. A, samozrejme, aj samotná Bystrica ma uchvátila.

Stephon Williams miluje fanúšikov Banskej Bystrice.

S ktorým hráčom ste boli v kontakte, ktorý vás presvedčil, aby ste išli hrať za Banskú Bystricu?
To vlastne nebol hráč, ale Július Koval a hlavný tréner Dan Ceman. Prišiel som k nim a hovoril s nimi. A tá tradícia, ktorá tu je, že sa tu vyhráva, a to, čo tu vytvorili za ostatných pár rokov, to bolo niečo, čoho som aj ja chcel byť súčasťou. A, samozrejme, aj samotná Bystrica ma uchvátila. Je to veľmi pekné mesto, sú tu skvelí fanúšikovia. Je tu naozaj štadión, na ktorom je zábava hrať. Proste nebolo to ťažká voľba, čo už v podstate viete, takže to bolo veľmi jednoduché rozhodovanie. A som šťastný, že som tak urobil.

Michal Albert,

preklad N. Blankenship, foto (alb) a archív autora

Similar Posts