NECH UŽ KONEČNE KAŽDÝ POLITIK NESIE ZODPOVEDNOSŤ ZA TO, O ČOM ROZHODOL. INAK SA NIČ NEZMENÍ, HOVORÍ KANDIDÁT NA PRIMÁTORA BANSKEJ BYSTRICE PETER PEUKER

author
3 minutes, 33 seconds Read

PETER PEUKER, ktorý kandiduje za stranu NAJ za primátora mesta pod Urpínom, chce „dôsledne prehodnotiť a ak to bude možné aj zrušiť nevýhodné zmluvy, aj tie ktoré tu zanechali predchádzajúci primátori a vyvodiť voči nim trestnoprávnu zodpovednosť, ak na podpis týchto nevýhodných zmlúv nemali oprávnenie“. Okrem iného v rozhovore pre KĽÚČ OD… prezradil aj to, že je za to, aby primátor bol primátorom len jedno funkčné obdobie: Raz a dosť!!!

Pristúpite vo svojom meste, v prípade, že budete zvolený, na nejaké netradičné riešenia?
1., Dôsledne prehodnotiť a ak to bude možné aj zrušiť nevýhodné zmluvy, aj tie ktoré tu zanechali predchádzajúci primátori a vyvodiť voči nim trestnoprávnu zodpovednosť, ak na podpis týchto nevýhodných zmlúv nemali oprávnenie.
2., Nedovoliť, aby sa uzatvárali zmluvy na dobu určitú, po dobu dlhšiu, ako trvá volebné obdobie primátora.
3., Zaviazať k zodpovednosti primátora za podpisy zmlúv za jeho pôsobenia vo funkcii, ako aj po skončení vo funkcii.

Čo urobíte ako primátor ako prvé?
Poďakujem svojim voličom za zvolenie a oznámim im pripravované zmeny na MsÚ finančný audit, ako aj personálny, zodpovedné osoby za zlý doterajší chod MsÚ sa budú aj trestnoprávne zodpovedať a bude voči nim uplatnená náhrada spôsobenej škody.

Zodpovedné osoby za zlý doterajší chod MsÚ sa budú aj trestnoprávne zodpovedať a bude voči nim uplatnená náhrada spôsobenej škody.

Inšpirovali ste sa pri vytváraní volebného programu aj ľuďmi, ktorí vám mohli posielať svoje návrhy? Ktorý prípadný návrh vyšiel z ich pera?
Aj, ale z pera nie, skôr ústne.

Plánujete byť primátorom len jedno funkčné obdobie (s oslobodzujúcim pocitom, že nebudete musieť robiť veci poď obavou, že znovu vás nezvolia), alebo cítite, že na svoje ozdravné procesy v meste potrebujete viac než len jedno volebné obdobie?
Ťažká otázka. Nie som ešte zvolený, ale som proti viacfunkčnému obdobiu. Raz a dosť!!! Buď si bol dobrý, alebo zlý, ale daj možnosť aj iným niečo zmeniť a vylepšiť.

Raz a dosť!!! Buď si bol dobrý, alebo zlý, ale daj možnosť aj iným niečo zmeniť a vylepšiť.

Ozývali sa pred voľbami rôzni sponzori (napr. firmy) s ponukou, že vás budú finančne podporovať s tým, že za to chcú nejaké služby po voľbách? Ak áno, prečo a ako ste ich odmietli? Oznámili ste túto skutočnosť orgánom činným v trestnom konaní?
Nie. A o to ani nestojím, aby som bol len figúrkou na šachovnici!!! (Program NAJ).

Aká bola táto kampaň? Objavili sa aj útoky prostredníctvom šírenia nepravdivých informácií o Vašej osobe? Ak áno, o čo konkrétne išlo a aké kroky ste učinili, aby ste danú fámu vyvrátili.
Útokov bolo len na FB, ale páčiť sa nemusím všetkým a hlavne tým, ktorým doterajší systém plne vyhovuje. To je bežné v politike, všade sú dobrí, ako aj zlí ľudia.

Páčiť sa nemusím všetkým a hlavne tým, ktorým doterajší systém plne vyhovuje.

Budete v prípade zvolenia pravidelne komunikovať s občanmi, stretávať sa s nimi? Vytvoríte napríklad jeden deň špeciálne na stretávanie sa s ľuďmi – za prítomnosti vás ako primátora, jednotlivých odborných garantov a podobne?
Myslím si, že na to tam ten primátor bol zvolený a nie opačne. Nevytvárajme si tu nejakých Bohov, polobohov a bôžikov, zmeňme To. Nech už konečne každý politik nesie zodpovednosť za to, o čom rozhodol, ináč sa nič nezmení.

(alb), foto FB P. Peukera

Oslovili sme aj ďalších kandidátov na primátora Banskej Bystrice a čakáme na ich odpovede. Peter Peuker odpovedal ako prvý.

Similar Posts