CHCELI PODPLATIŤ KANDIDÁTA NA PRIMÁTORA MARTINA? MNE SA TAKÉTO PREPLIETANCE HNUSIA. ZAUJAL SOM ODMIETAVÉ STANOVISKO, PREZRADIL STANISLAV ONDRUŠ, KTORÝ CHCE AJ VEĽKÚ NOVINKU: MESTSKÝ ÚRAD OTVORENÝ AJ V SOBOTU

author
3 minutes, 12 seconds Read

Nebolo to tak dávno, keď sa objavila informácia o údajnej korupcii v meste Martin. A keďže je pred voľbami, časopis KĽÚČ OD… oslovil kandidátov na primátorov väčších miest, aby sa vyjadrili aj o tom, či ich niekto chcel firemne uplatiť spôsobom, že mu firemne dajú na kampaň a za to budú po voľbách chcieť výhody pre danú firmu. Kandidát na primátora Martina Stanislav Ondruš priznal, že taká snaha bola. Orgánom činným v trestnom konaní to však neoznámil.

 

Pristúpite vo svojom meste, v prípade, že budete zvolený, na nejaké netradičné riešenia?
Áno, pristúpim, napr. mestský úrad otvorený v sobotu.

Mesto je o ľuďoch, preto je môj program vytvorený aj na základe ľudí.

Čo urobíte ako primátor ako prvé?
Preverím všetky zmluvy s mestom.

Inšpirovali ste sa pri vytváraní volebného programu aj ľuďmi, ktorí vám mohli posielať svoje návrhy? Ktorý prípadný návrh vyšiel z ich pera?
Mesto je o ľuďoch, preto je môj program vytvorený aj na základe ľudí.

Plánujete byť primátorom len jedno funkčné obdobie (s oslobodzujúcim pocitom, že nebudete musieť robiť veci poď obavou, že znovu vás nezvolia), alebo cítite, že na svoje ozdravné procesy v meste potrebujete viac než len jedno volebné obdobie?
Som si istý, že v jednom volebnom období viem zmeniť a vylepšiť veľa vecí, splniť môj volebný program, vždy som hospodáril ako dobrý gazda, preto mám to čo mám a verím, že toto budem všetko môcť ponúknuť ľuďom v meste Martin.

Vždy som hospodáril ako dobrý gazda, preto mám to čo mám a verím, že toto budem všetko môcť ponúknuť ľuďom v meste Martin.

Ozývali sa pred voľbami rôzni sponzori (napr. firmy) s ponukou, že vás budú finančne podporovať s tým, že za to chcú nejaké služby po voľbách? Ak áno, prečo a ako ste ich odmietli? Oznámili ste túto skutočnosť orgánom činným v trestnom konaní?
Áno, oslovili. Zaujal som odmietavé stanovisko, pretože aj preto som sa rozhodol kandidovať, že to teraz takto v našom meste funguje a mne sa takéto preplietance hnusia! Verím, že keby takto jednal každý oslovený, je tu menej takýchto príživníkov! Neoznámil, môj čas delím na zmysluplnejšie a prospešnejšie veci, ako sa zaoberať ľuďmi, ktorí sa ráno nemôžu pozrieť do zrkadla.

Môj čas delím na zmysluplnejšie a prospešnejšie veci, ako sa zaoberať ľuďmi, ktorí sa ráno nemôžu pozrieť do zrkadla.

Aká bola táto kampaň? Objavili sa aj útoky prostredníctvom šírenia nepravdivých informácií o Vašej osobe? Ak áno, o čo konkrétne išlo a aké kroky ste učinili, aby ste danú fámu vyvrátili?
Áno, ohľadom podnikania,ale vyvrátil som to faktami.

Budete v prípade zvolenia pravidelne komunikovať s občanmi, stretávať sa s nimi? Vytvoríte napríklad jeden deň špeciálne na stretávanie sa s ľuďmi – za prítomnosti vás ako primátora, jednotlivých odborných garantov a podobne?
To bude samozrejmosťou. V prvom rade treba komunikáciu so všetkými ľuďmi, bez toho to jednoducho nejde, však pozrite sa na dnešnú situáciu, rozhoduje sa o nás bez nás a určite budete so mnou súhlasiť, že je čas na zmenu!

M. Albert, foto FB Stanislava Ondruša

Similar Posts