MNOHO INTERPRETOV A SKUPÍN TVORÍ NOVÚ HUDBU, ALE AŽ TAK ČASTO ICH MÉDIÁ NEHRAJÚ, HOVORÍ OTVORENE SPEVÁK ROMAN BUHOVECKÝ

author
2 minutes, 18 seconds Read

MIESTAMI TO BOLO VYČERPÁVAJÚCE, HOVORÍ SPEVÁK ROMAN BUHOVECKÝ O TVORBE SVOJHO ALBUMU SVITANIE pre časopis KĽÚČ OD… Buhovecký je nováčikom na slovenskom hudobnom poli. Prednedávnom vydal svoje prvé CD s názvom Svitanie. Čitateľom približuje, aká bola cesta pri jeho zrode, ale aj to, akú muziku si nájdu na tomto jeho prvom zhmotnenom hudobnom diele.

 

„Piesne sú ladené do popového šatu, aj keď ja sa cítim viacmenej pesničkárom,“ začal rozprávanie o novom albume, ktorý sa producent a aranžér Martin Kmeť „snažil urobiť čo najviac pestro a tak si tam môžu poslucháči nájsť rýchle, veselé, rockové piesne, ale aj melancholické balady, jemné folkové piesne s jesennou atmosférou, ale aj piesne s posolstvom“.

Rýchle, veselé, rockové piesne, ale aj melancholické balady, jemné folkové piesne s jesennou atmosférou, ale aj piesne s posolstvom.

Buhovecký dodáva, že atmosféru Svitania dofarbuje aj zaujímavý obal tohto CD. Vytvoril ho fotograf Miro Trimay v spolupráci so svojou manželkou Annou. Na albume spolupracovali viacerí textári a hudobníci. „Nahrávanie a mixovanie trvalo takmer pol roka, pretože sme súčasne tvorili aranžmány na dvanásť piesni a snažili sme sa zladiť čas všetkých muzikantov, ktorí sa na tvorbe albumu podieľali. V tom istom čase sa rodila aj vizuálna časť CD. Paralelne som hľadal ľudí ktorí mi CD vyrobia a vydajú,“ hovorí 43-ročný spevák s tým, že miestami to pre neho bolo „dosť náročné a vyčerpávajúce“. Roman má však jasno v tom, že držať album v rukách je skvelý pocit a svoje prvé zhmotnené hudobné dieťa si náležito vychutnáva. „Mám rád všetky ale moje srdcové sú Krása detských snov a Po necestách. Poslucháčsky úspešné sú Šansóny, Slniečková a Svitanie,“ netají rodák z Banskej Bystrice.

 

Moje srdcové sú Krása detských snov a Po necestách.

Spisovateľ Ivan Monte Christo sa v relácii Slobodného vysielača Literárna čajovňa vyjadril, že hlas Romana Buhoveckému mu pripomína Mekyho Žbirku. Milovník Whitesnake, Elvisa či Bon Joviho však svoju spevácku dráhu začína s pokorou, uvedomuje si, že presadiť sa na slovenskom trhu nie je až také jednoduché. „Neviem dosť dobre zhodnotiť celú slovenskú hudobnú scénu, ale mam dojem že mnoho interpretov a skupín tvorí novú hudbu, ale až tak často ich médiá nehrajú. Väčší priestor dostávajú už známe a osvedčené formácie,“ uzavrel Buhovecký.

(alb), foto archív R.B.

Similar Posts