dav

KĽÚČ OD speváčky Lucie Piussi: Je úplne jedno, čo bude po smrti. Už to, čo je na zemi, je veľmi veľa (+VIDEO)

author
3 minutes, 54 seconds Read

Je presvedčená, že napriek množstvu zla ešte stále dobro víťazí. A to napriek tomu, že zlo sa propaguje ako silná vlna. Čo považuje za najdôležitejší vynález, čo by si vzala na pustatinu, či verí v posmrtný život a o čom bude kniha, ktorú by chcela napísať… A ďalšie zaujímavé myšlienky speváčky LUCIE PIUSSI, ktorá poskytla exkluzívny rozhovor časopisu KĽÚČ OD…

Čo je ústredná myšlienka, ktorou momentálne žijete?
Stále sa akoby točím okolo tých istých vecí. Stále sa v tej realite snažím nájsť nejaké impulzy, aby som mala nejaký materiál na pesničku. To robím asi permanentne už 24 rokov odkedy máme kapelu. Snažím sa aj nestrácať život. Mám dve deti a muža a tak nejako sa mi to zdá taká pekná kombinácia kapela a rodina. Takže takto sa stále ako v práčke motám. (smiech).

Ktorý je podľa vás najdôležitejší vynález ľudstva?
Vynález ľudstva? Gitara. Čo by bolo bez gitary?

 

 

A ktorý vynález by bolo dôležité – okrem lieku na rakovinu – objaviť? Čo by bolo dôležité spraviť pre ľudstvo?
Bolo by dobré zistiť, čo je to tá čierna hmota, ktorá tvorí 20 percent vesmíru, vyžaruje gravitáciu, ktorá sa dá zmerať a nemá žiadnu substanciu. To by sme mali konečne vyskúmať (smiech).

Ak sa pozriete na uplynulý rok 2017 , tak čo bol najdôležitejší čin ľudstva, ktorý sa podaril v tom toku?
To som sa ešte nezamyslela. V roku 2017? Neviem, snáď to, že sa ešte podarilo nejako prežiť, že zo Severnej Kórey neprišla ešte žiadna atómová zbraň, alebo čo sa také podarilo? Že stále ešte ten svet funguje a musí byť asi dobra viac ako zla, lebo v podstate to zlo má vždy takú brutálnu silu, že spôsobí veľmi veľa zla. A stále ešte žije ten svet, stále ešte funguje, takže niečo musí byť dobré na tom svete, keď to ešte stále nezakapalo.

Aký je váš najobľúbenejší film, seriál, kniha a pieseň?
(odpoveď vo videu – na konci článku).

Čo ešte túžite v živote dokázať?
To je stále akoby to isté, čo človek od tých 15 rokov robí. Stále niečo hľadá. Spraviť nejaké pesničky, ktoré majú zmysel. Možno ešte napísať aj nejaké veci, nejakú knihu by som ešte chcela napísať.

Aká kniha by to mala byť?
(odpoveď vo videu – na konci článku)

Veríte v budúci život?
Budúci život? Ako posmrtný? Pre mňa to je len hypotéza, ale som presvedčená, že všetko, čo tu robíme na tejto zemi má zmysel. Takže je to úplne jedno. Vždy to má zmysel. Keď je to dobré, tak to má zmysel dobra, a keď je to zlé, tak je to zlo. A je vlastne úplne jedno, čo bude po tom, pretože už to, čo je na zemi, je veľmi veľa.

„Život je vlastne dosť dlhý na to, aby sme všeličo napravili, čo sme tak nejako spackali.“

 

Cítili ste už vo svojom živote beznádej a zúfalstvo?
(odpoveď vo videu – na konci článku)

Dokázali by ste prežiť mesiac na pustatine, na nejakom opustenom mieste?
To nie je problém. Pokojne aj rada. Napríklad keď človek píše, tak to vyslovene potrebuje. Myslím si, že to by nebol problém.

Takže bolo by to niečo ako očista?
Krásna. Len potom by som sa chcela vrátiť. Ja mám ľudí rada, aj svoj život, aj vzťahy a nechcela by som tam zostať navždy.

Ak by ste si na tú pustatinu alebo opustený ostrov mohli vziať iba tri veci, tak ktoré by to boli? Asi gitara?
Gitara by bodla. A ľudí by som si tam nemohla zobrať?

Ľudí nie. Bolo by to opustené.
Gitara by bodla. Možno lopta by bodla. Pero a papier.

Čo by ste chceli odkázať čitateľom časopisu a divákom televízie KĽÚČ OD…?
Že život je vlastne dosť dlhý na to, aby sme všeličo napravili, čo sme tak nejako spackali. A že to, čo vyzerá také beznádejné, tak nám môže ešte aj veľmi veľa dať.

Mišo Albert, foto autor

VIDEO S ROZHOVOROM

 

Similar Posts