Turnaj ako z raja. Slovák najužitočnejším hráčom olympijského hokejového turnaja

author
1 minute, 4 seconds Read

Juraj Slafkovský je najužitočnejším hráčom olympijského turnaja. K tomu získal bronzovú medailu a stal sa najlepším strelcom olympijského turnaja s počtom 7 gólov.

Na hokejovom turnaji olympijských hier sa teda podaril aj tento ďalší úspech Slovenska, pretože byť vyhlásený za najužitočnejšieho hráča turnaja je nie malé ocenenie. Slafkovský sa túto informáciu dozvedel po zápase finále medzi Fínskom a hokejistami Ruska, presnejšie ROC, ktorý prvýkrát v histórii vyhrali Fíni. Slovenskí fanúšikovia po výborných výkonoch Slafkovského verili, že tento rodák z Košíc bude mať toto ocenenie.

V hre bolo medzi brankármi aj meno Patrika Rybára, ktorý mal šancu byť vyhláseným za najlepšieho brankára turnaja, reálne mu mohol konkurovať len fínsky brankár Sateri. Rybár je nakoniec v All Stars-tíme, spoločne s Jurajom Slafkovským. Slafkovský by sa mohol dočkať aj ďalšieho z predpovedaných úspechov – stať sa jednotkou draftu, alebo byť veľmi vysoko, ale najmä dostať sa už ďalšiu sezónu do NHL.  (alb), zdroj živé vysielanie Českej televízie a sme.sk, foto ilustračné unsplash.com / Alex

Similar Posts