Nemohol pozerať celý bronzový zápas Slovákov. Pre poruchu vodovodu

author
2 minutes, 0 seconds Read

Vojebalový rozhodca Martin Andruščák je šťastný, že hokejistom sa podaril veľký úspech, keď prvýkrát z Olympijských hvier vezieme cenný kov. Verí, že tento úspech bude aj bežným ľuďom ešte mnoho dní prinášať radosť. Jemu nepochybne áno. Rozprávali sme sa s Martinom Andruščákom o zápase v Pekingu, ktorý pridal na dobre odvedenú pomyselnú stavbu aj krásnu bronzovú strechu.

Ako ste to doma prežívali? Je niečo, čo si odnieslo nervozitu, alebo následné oslavy? Niečo spadlo, rozbilo sa?
Nie prežili sme relatívne v pohode. Ja som dokonca prišiel pozerať náš historický úspech až v poslednej tretine, pretože porucha vodovodu a strieľajúca voda nepočká. Čiže radosť s výhry bola umocnená ešte aj spokojnosťou a vďačnosťou zákazníka z dobre vykonanej práce. Juchuuuu!
Čo bolo podľa základom úspechu v podobe cenného kovu, historicky prvého
pre Slovensko z olympijského hokejového turnaja?
Kvalitný tím, dodržiavanie taktických pokynov trénera, vysoká motivácia po prehre s Finskom a odhodlanie vyhrať a získať bronz za každú cenu v tejto výnimočnej situácii. Všetci v tíme cítili obrovskú vnútornú energiu a výnimočnú príležitosť.
Ktorí hráči boli podľa vás najdôležitejší pre zisk medaily?
Stabilita celého timu bola najdôležitejšia. To, že všetci, aj harcovníci, aj mladí hráči ako jednotlivci pochopili, kde je ich miesto, umožnili tým gólovým hráčom (kapitán Hrivik, Slafkovský, Cehlárik) vyniknúť, dať góly a získať pre slovenský hokejový tím nie len medailu, ale aj pre Slovensko niečo, čo sa da opísať ako národnú hrdosť, pocit zadosťúčinenia po tých rokoch sklamaní.
Chystáte sa očakávať bronzových chlapcov na letisko do Bratislavy?
Vzhľadom na vzdialenosť a pracovné záležitosti nebudem vítať našich hokejistov. No moju radosť a nadšenie si nesiem do ďalších dní. Veľmi sa teším a prajem všetkým, aby si tento úspech dobre a dlho užívali a oslávili. Zaslúžia si to. Prajem im to veľmi!
Michal Albert, foto ilustračná unsplash.com / Peter Zhou

Similar Posts