Bronz jej rozbil pochybnosti a predsudky. Viacerých hrdinov z Pekingu osobne pozná

author
1 minute, 24 seconds Read

Predsedníčka hádzanárskeho klubu SMF-HK Žilina Renáta Bartková je šťastná, že hokejistom s dvojkrížom na hrudi sa podarilo získať prvý historický bronz pre Slovensko.

A priznáva, že aj keď sa síce počas sledovania zápasu a počas osláv nič nepodarilo rozbiť, bolo to niečo iné, na čo prišiel iný pohľad. „Rozbili sa iba všetky pochybnosti a predsudky,“ povedala s úsmevom. Základom úspechu v podobe cenného kovu bola podľa predsedníčky hádzanárskeho celku spod Dubňa práca všetkých. „Tímový duch, túžba po víťazstve, plnenie taktických pokynov a viera v úspech,“ doplnila s dôvetkom, že každý jeden hráč bol na tejto ceste nevyhnutný a dôležitý.

Rozbili sa iba všetky pochybnosti a predsudky.

Šéfka žilinského klubu sa nechystá očakávať bronzových chlapcov z Pekingu na letisko. „Bohužiaľ nie, kvôli povinnostiam v klube,“ prezradila Renáta Bartková s tým, že im do čínskej metropoly už teraz posiela dôležitý odkaz. „Nech si to užijú hlavne hokejisti a precítia naplno to, čo dokázali. Je to výnimočné a obdivuhodné,“ zdôraznila s dôvetkom, že je to pre ňu o to cennejšie ešte aj pre inú skutočnosť. „Som rada, že osobne poznám viacerých z nich (hráčov aj ľudí z realizačného tímu) a o to viac ma teší že to dokázali,“ uzavrela predsedníčka SMF-HK Žilina. (alb), foto ilustračné unsplash.com / Diem Nhi Nguyen

Pozrite si aj tieto články o ZOH v Pekingu.

Similar Posts