Hádka a cirkus nedôstojný Národnej rade SR. Poslanci vylievali vodu, prekárali sa o ukrajinskú vlajku

author
1 minute, 29 seconds Read

V Národnej rade SR sa dnes o 13:00 začala schôdza, po ktorej sa má hlasovať za dohodu o obrannej spolupráci (ďalej DCA). V parlamente je veľmi dusno. Pred parlamentom protestujú stovky ľudí a má ich byť oveľa viac najmä po 17:00.

Pravda.sk informuje o tom, že „Marek Kotleba udrel Miroslava Žiaka a strhol mu rúško“. Dôvodom malo byť to, že pri pulte boli spolu poslanci ĽS NS a SaS. „Prví držali slovenskú vlajku, druhí ukrajinskú. Kotlebovci svojich kolegov obliali vodou a snažili sa poškodiť ukrajinskú vlajku.“ Pravda dodala, že predseda parlamentu Boris Kollár vykázal zo z rokovacej sály niektorých poslancov. Neposlúchli ho. Aj ďalší konflikt sa udial a boli za tým Marian Kotleba a minister Jaroslav Naď. „Návrh dohody odôvodňuje minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Prišiel za ním poslanec ĽS NS Marian Kotleba, strhol si rúško z tváre,“ informuje Pravda s tým, že šéfovi rezortu obrany pomohli poslanci za OĽaNO a SaS. „Nálada v pléne je veľmi nervózna. Niektorí poslanci sa medzi sebou hádajú a podpichujú,“ doplnil portál Pravdy.

Po poslaneckom grémiu sa situácia trochu upokojila, ale stále rečnícky pult obsadzujú poslanci za ĽS NS, rozprava prebieha ďalej. Počas vystúpenia Naďa ale aj Juraja Krúpu bolo počuť zvonku piskot, niektorí poslanci sa sťažovali, že Naďa a Krúpu takmer nebolo počuť a poprosili o jeho čítaný prejav aj v textovej forme. Polhodinová prestávka bola vyhlásená pre poškodenie hlasovacích zariadení. (alb), zdroj Pravda.sk 

Foto ilustračná Michal Albert

Pozrite si aj ďalšie články o DCA.

Similar Posts