Povstávame proti tejto totalite, povedal Marek Géci na proteste proti DCA

author
2 minutes, 13 seconds Read

V Bratislave pred budovou Národnej rady SR protestujú tisíce ľudí proti dohode o obrannej spolupráce, ktorá nesie aj skratku DCA. Vystúpili viacerí politici a postupne budú vystupovať ďalší.

 

Podpredseda strany ŽIVOT Marek Géci. „Slováci, Slovenky, povstávame proti tejto totalite, priatelia,“ povedal s tým, že mocipáni nepočúvajú požiadavky. Pripomenul, že politikov živíme my všetci. Pripomenul divadlo, ako Cigániková na pôde parlamentu nadstavila ukrajinskú vlajku pred slovenskú. „Hanba,“ kričal dav ľudí.

„Dnes tu pre to, aby sme povedali Stop obrannej dohode,“ povedal s tým, že takúto zmluvu mierumilovný národ nepotrebuje. Géci pripomenul, že množstvo ľudí, ktorí dnes prídu a ešte prídu, ukážu tejto vláde, že tu nechceme cudzie vojská. „Moje srdce sa teší z toho, že som tu bol s vami,“ uzavrel Géci s tým, že tu budú spoločne až do nočných hodín.

 

Milan Uhrík sa poďakoval, že ľudia prišli a že im osud Slovenska nie je ľahostajný. Pripomenul, že toto podľa neho nie je vláda SR. „Je to len banda náhodných psychopatov, ktorí sa nejakým historickým momentom dostali v roku 2020 na svoje pozície, len preto, že oklamali slovenský národ,“ povedal europoslanec a predseda hnutia Republika, že tu stoja pre jasné povedanie odporu proti rozkrádaniu. „Všetci veľmi dobre vieme, že sa boja ľudí,“ dodal Uhrík a pozval ministrov Naďa a Korčoka medzi ľudí. „Vylezte, vylezte,“ kričal dal. „Myslia si, že ľudia nevedia čítať, že si nevedia prečítať,“ hovoril Uhrík s dôvetkom, že najväčší hlupáci sú tí, ktorí sa postavia na stranu zmluvu s USA a odhlasujú ju. „Konajte, začnite so stíhaním za vlastizradu,“ odkázal Uhrík generálnemu prokurátorovi Žilinkovi. Každý jeden poslanec, ktorý zahlasuje za tú zmluvu, bude v histórii zradcom, myslí si Uhrík. „Toto je naša vlasť a my sme tu doma,“ uzavrel Uhrík.

 

Marek Kotleba z ĽS NS pripomenul ukrajinskú vlajku, ktorú doniesli poslanci za SaS do parlamentu a ešte ju aj dali naopak. „Títo primitívni poslanci, ktorí takto znevážili Národnú radu SR vôbec nehája záujmy Slovenska,“ tvrdí brat Mariana Kotlebu. Pripomenul, že zmluva sem prinesie americké vojská, ktoré priniesli demokraciu napr. do Lýbie či Iraku, ale aj Srbov, ktorých bombardovali. Vyzval uctiť si symbolickou minútou ticha zavraždených americkou demokraciou.

(alb), foto ilustračná unsplash.com / Max Sulik

Pozrite si aj o tom, čo sa dialo v parlamente.

Similar Posts