Otvorený list poslancom NR SR o DCA

author
1 minute, 37 seconds Read

Čas odvahy. Je tu každý deň. Ale 8. 2. bude ešte silnejší. Odvahy neprijať automaticky niečo, čo je nám ponúknuté, alebo rôznymi tlakmi prikázané, aby sme urobili. Nastal čas počúvať svedomie.

Nikto si neželá vojnu. A nikto si neželá bývať v blízkosti vojakov a zbraní. My pacifisti si želáme, aby sa zbrane prestali šíriť. Aj keď vieme, že celému svetu neprikážeme, môžeme urobiť aspoň to málo, aspoň to, čo môžeme, a teda symbolicky odmietnuť ich umiestňovanie a prítomnosť vojsk. Ak by som bol poslancom Národnej rady SR, bez žiadnych pochybností by som tak urobil a hlasoval by som proti DCA. Lebo si nemyslím, že v modernom 21. storočí sa majú veci riešiť vojnami. Aj vy, pani poslankyňa, pán poslanec, môžete ukázať, že svedomie je pre vás dôležitejšie, ako nejaká slepá poslušnosť voči predsedovi strany, voči strane, voči koalícii.

Aj vy, pani poslankyňa, pán poslanec, môžete ukázať, že svedomie je pre vás dôležitejšie, ako nejaká slepá poslušnosť voči predsedovi strany, voči strane, voči koalícii.

Aj vy sa môžete stať pacifistom, nie len tým, čo pacifizmus deklaruje, ale aj tým, čo neumožní pôdu na to, aby u nás mohli byť cudzie vojská a ich zbrane. Prosím vás ako pacifista o odmietnutie DCA. Skutočne nastal čas na odvahu urobiť aj krok svedomia. Každý deň je šanca ukázať svoju odvahu. Každý deň je šanca urobiť rozhodnutie v súlade so svojím svedomím. Aj 8. 2. je šanca na veľký krok a veľké gesto odvahy. Dajte šancu mieru a nepodporte DCA.

PhDr. Michal Albert, PhD.

Foto ilustračná unsplash.com / Filip Dunkens

Pozrite si aj ďalšie články o DCA

Similar Posts