Šéf KSS prezradil svoje obľúbené vianočné jedlo i recept. Čo ho na Vianociach teší najviac?

author
2 minutes, 18 seconds Read

Predseda Komunistickej strany Slovenska (KSS) Jozef Hrdlička je šťastný, že počas Vianoc sa každoročne spoločnosť utíši a upokojí.

 

Líder komunistov sa nebojí ani prítomnosti v kuchyni. Ba, naopak, kuchárske práce na Štedrý deň si užíva. „Najobľúbenejšie jedlo v spojitosti s Vianocami je vyprážaný kapor a zemiakový šalát,“ povedal rodák zo Žiliny s tým, že má na to aj jasný dôvod. „Toto jedlo považujem za peknú povojnovú československú tradíciu,“ prezradil bývalý poslanec Národnej rady SR.

Absolvent Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a Technickej univerzity vo Zvolene prezradil aj recept na svoj obľúbený vianočný pokrm. „Držím sa osvedčeného receptu, kapor nakrájaný na podkovičky a obalený v trojobale,“ povedal s dôvetkom, že pri tejto príprave nezabúda ani na dôležitú pochutinu, ktorú sa obzvlášť v týchto časoch oplatí jesť čo najčastejšie. „Pre manželku pripravujem kapra obaleného v múke s paprikou a cesnakovým práškom,“ vysvetlil Jozef Hrdlička s tým, že obľubuje a aj sa podieľa i na príprave vianočných polievok, keďže, ako sa hovorí, polievka je základ. „Mimo pôstnej kapustnice rád pripravujem maďarské halászlé podľa svokrinho receptu (bola zo Šamorína),“ vysvetlil.

Držím sa osvedčeného receptu, kapor nakrájaný na podkovičky a obalený v trojobale.

Predseda KSS si počas Vianoc rád spomenie na detské časy a keď je všetko pripravené, presunie sa aj k televízoru. „Na Vianoce si rád tradične pozriem Mrázika a československú Popolušku. Tieto filmy sú spomienkou na detstvo a myslím, že majú v sebe dušu, také normálne ľudské hodnoty,“ zdôraznil historik žijúci v Trenčíne. No samotné najkrajšie sviatky roku sú pre lídra komunistov aj o dare pohody, pokoja, väčšej vzájomnej úcty v medziľudských vzťahoch. „Ktorý darček má najviac v živote  zaskočil? Nepadne mi teraz nič konkrétne. Aj keď sú darčeky u nás v rodine na Vianoce samozrejmosťou, za najdôležitejšie považujem, že je rodina spolu a že tých pár dní v roku akoby vládol v spoločnosti akýsi pokoj,“ uzavrel Jozef Hrdlička, ktorý všetkým želá šťastné a veselé Vianoce i úspešný nový rok 2022.

Michal Albert, foto FB Jozefa Hrdličku

Pozrite si aj článok o inom politikovi, ktorý v kuchyni radšej neasistuje. A takýto má na to dôvod.

Pozrite si aj ďalšie články o Jozefovi Hrdličkovi

Similar Posts