Na náš otvorený list reagovali členovia vlády i poslanci NR SR. Takto zneli ich odpovede

author
1 minute, 32 seconds Read

Na náš otvorený list, ktorý chcel motivovať k zavedeniu okrúhlych stolov odborníkov, ktorí by sa vyjadrili o kladoch i záporoch na tému očkovanie, nám reagovali viacerí poslanci, ale aj členovia vlády.

 

Reagoval aj vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík. „Každú kultivovanú diskusiu podporujem,“ povedal predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS).

Poslanec za SaS Peter Cmorej upozorňuje na možnosť, že by sa do takejto diskusie mohli dostať nevhodní rečníci, čo považuje za nesprávne. „S okrúhlymi stolmi na tému očkovanie nemám problém, pokiaľ sa ich budú zúčastňovať skutoční vedci a nie šarlatáni,“ zdôraznil Peter Cmorej.

Koaličný poslanec za hnutie SME RODINA a niekdajší kandidát na primátora mesta Banská Bystrica Peter Kašper odpovedal s tým, že je pozitívne naklonený, ale má jednu nezodpovedanú otázku, čím nadväzuje na predchádzajúcu myšlienku. „Mne sa myšlienka okrúhlych stolov páči, otázne je len obsadenie a spôsob výberu diskutujúcich,“ povedal Igor Kašper.

Mne sa myšlienka okrúhlych stolov páči, otázne je len obsadenie a spôsob výberu diskutujúcich.

IGOR KAŠPER

Reagoval aj opozičný poslanec za Smer-SD Jozef Habánik. „Kultivovaný, odborný a vecne vyvážený dialóg aj vo forme Okrúhleho stola, kde by sa prezentovali rôzne, aj rozdielne názory, by mal byť v právnom a demokratickom štáte úplnou samozrejmosťou,“ zdôraznil Habánik.

Najdôležitejšou reakciou bola reakcia od predsedu vlády, ktorá odznela v Národnej rade SR a k tej sa vrátime v osobitnom článku.

Michal Albert, foto ilustračné unsplash.com

Prečítajte si aj otvorený list, na ktorý reagovali.

Similar Posts