Prečo poslanec Žiak točil rukou v rozhovore s Vaskym?

author
2 minutes, 33 seconds Read

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Hosťom komediálneho kanála Vaskyho sa stal poslanec Národnej rady SR Miroslav Žiak. Neuveríte, čo všetko tam musel robiť, resp. na čo všetko musel odpovedať.

 

V relácii s názvom Miro Žiak a jeho cesta do Damašku youtuber a bývalý zakladateľ a šéf strany Tretia cesta vyzýval Žiaka, aby sa stal štátnikom. „Vy máte potenciál sa stať štátnikom. Preto hovorím, vy ste na ceste do Damašku,“ povedal Rudolf Vaský alias Vasky, ktorý sa preslávil najmä reláciami Takže tak! za ktoré on i Martin Daňo dokonca sedeli vo väzbe a mali zákaz vysielať. Po tejto životnej udalosti sa ich kroky rozdelili zdá sa už definitívne a Vasky začal vysielať len na svojich youtube-kanáloch, okrem iného aj na svojom komediálnom. A sem najnovšie pozval poslanca NR SR Miroslava Žiaka. Pozýva rôznych ľudí, takže to neprekvapilo, ale skôr je veľké prekvapenie, že toto pozvanie poslanec za SaS prijal.

Ako relácia prostredníctvom Skype prebiehala? Kým Vasky spočiatku mal len monológ a sám Žiak už nepriamo naznačoval, či má význam, aby tam sedel, potom začali, ako to Vasky hovorí, bešedúvať. Vasky sa Žiaka napríklad pýtal, ako sa dostal na kandidátku SaS, alebo čo Žiak vyštudoval. Témou bolo aj očkovanie a v tejto súvislosti dal Vasky Žiakovi pokyn, aby silno zatočil rukou. Lebo Rudolf si v jednej z častí robil žarty, že ten, kto je očkovaný, tomu odpadne ruka, keď s ňou zatočí. A očkovaný Žiak rukou zatočil, ale ruka mu neodpadla. „To ja som spravil video, že tí, ktorí sú štepení, nech zatočia rukou, že im ruka odpadne,“ hovoril Vasky, zatiaľ čo sa poslanec Žiak schuti smial. Dodal, že ruka mu neodpadla, napriek tomu, že je očkovaný, takže tento žart sa ukázal ako skutočne len žart a vyslovene blud.

Žiak v úvode relácie priznal, že Vaskeho sleduje už dlho a je pre neho zdrojom zábavy. Podobne sa v minulosti vyjadril aj Igor Matovič, keď ho Vasky nasledoval na stanovačku. Nuž Vasky si počas svojho politicko-satirického aktivizmu vytrpel dosť. Napríklad mu poslanec za SaS Osuský dal facku. Aktivista totiž za ním prišiel s takzvaným Turínskym plátnom – plachtou, ktorú Vasky oblepil fotografiami samovrahov, ktorí ukončili život aj pre zlé sociálne postavenie, ktoré v kapitalizme mali. Vasky Osuského nazval aj fašistom, pretože Osuský ho v parlamente počas dňa otvorených dverí odporučil na psychiatrické vyšetrenie. Vasky dlhodobo hlása myšlienku, že Česi a Slováci boli po roku 1989 vrhnutí do takých zlých životných podmienok, že sa dá hovoriť o genocíde.

 (alb), zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=ucFD4RTtjI4, foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts