KUBÁNSKA? TURECKÁ? VIEDENSKÁ? AKÚ MILUJÚ A KOĽKOKRÁT DENNE S KÁVOU ZHREŠIA ČITATELIA KĽÚČ OD…?

author
1 minute, 30 seconds Read

Bez kávy si mnohí nevedia predstaviť život. Pre mnohých je priam rituálom. Hoci názory na správnosť jej častého pitia a zdravotnú vhodnosť sú medzi odborníkmi či laickou verejnosťou rozdielne, mnohí si bez nej už nevedia predstaviť vstávanie či obednú siestu.

Čitateľka KĽÚČ OD… Monika Necpálová v tejto súvislosti prezradila: „Robím si presso z Popradskej, tá je naj, alebo si dam rada v kaviarni espresso, pokojne aj každý deň. A minimálne tri, maximálne štyri,“ prezradila. Pre Katarínu Kokoruďovú je šampiónom medzi kávami Jacobs. „Ja pijem najradšej nesku Jacobs, občas si dám smeťovú (raz za 14 dní) Popradskú a pijem jednu ráno a jednu popoludní. Večer nie, to by som už nespala,“ prezradila na facebooku. Favoritom medzi kávami je pre Andreu Balážovú trojkombinácia v jednom celku. „Ja pijem 3v1, inú nemôžem,“ hovorí, že najviac denne vypije šesť takýchto nápojov. Anna Trifonová miluje tú najlacnejšiu. „Smeťavú (turecká sa normálne povie, nie?). 1-2 krát denne,“ dodala.
Medzi druhy kávy patria aj kávovník arabský (Coffea arabica), kávovník robusta (Coffea canephora, Coffea robusta) a kávovník libérijský (Coffea liberica). Nápoje pripravované z kávy sú okrem toho klasického duálneho rozdelenia aj ďalšie. Ako uvádza wikipedia, ide o Affogato al caffè, Alžírsku kávu, Bezkofeínová, Caffellatte, Caffè macchiato, Espresso (lungo, ristretto) Frapé, Instantnú, Írsku kávu, Kapučíno, Latte macchiato, Long black, Ľadovú kávu, Moccacino, Prekvapkávanú kávu, Tureckú mokku, Tureckú kávu, Viedenskú melange a Viedenskú kávu.

(alb), zdroj: https://sk.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1va
Foto: ilustračné: http://www.coffeesheep.sk/kubanska-kava-kubansky-vyborna/

Similar Posts