JE ZLÉ, AK SA ĽUDIA VZDAJÚ SVOJICH ŽIVOTOV POD VPLYVOM NIEKOHO INÉHO, NECH AJ GENIÁLNEJ KAPELY, HOVORÍ KU SVIATKU THE BEATLES TEXTÁR PETER PAPŠO

author
1 minute, 15 seconds Read

Do jeho života priniesli vášeň, plač, radosť, zamilovanosť a všetky ďalšie pocity. No zároveň hovorí, že jeho svet nemôže zmeniť žiadna kapela. „Môj svet je o mojom živote, o mojich zážitkoch, mojich snoch,“ prezradil v rozhovore na tému kapely The Beatles básnik a textár piesní PETER PAPŠO.

 

Dnešný deň 22. november patrí legendárnej skupine Beatles, ktorá práve 22. novembra vydala dva svoje albumy. Čo pre vás znamená táto skupina?
The Beatles dokázali priniesť do môjho života vášeň, plač, radosť, zamilovanosť… Proste všetky pocity. Skvelá hudba, plná zrozumiteľných, krásnych textov, ktoré majú často hlboký, aj keď skrytý význam.

Čím zmenila hudobný svet a čím zmenila ten váš?
Môj svet žiadna kapela zmeniť nemôže. Môj svet je o mojom živote, o mojich zážitkoch, mojich snoch. Je zlé, ak sa ľudia vzdajú svojich životov pod vplyvom niekoho iného, nech aj geniálnej kapely.

Môj svet žiadna kapela zmeniť nemôže. Môj svet je o mojom živote, o mojich zážitkoch, mojich snoch.

Čím vás Beattles inšpirujú?
Na to som čiastočne odpovedal už v prvej otázke. Inšpirujú tónmi, ale hlavne zmysluplnými a hlbokými textami, ktoré v sebe nesú príbehy. O to sa vo svojej tvorbe snažím aj ja, no mám sa ešte veľa čo učiť.

(alb), foto FB Petra Papša

Similar Posts