BRONZOVÝ MEDAILISTA Z MS DO 20 ROKOV MICHAL KABÁČ: ČÍM VIAC DETÍ PRILÁKAME, TÝM VIAC TALENTOV ZÍSKAME

author
2 minutes, 1 second Read

Útočník HC’05 Banská Bystrica, dvojnásobný majster Slovenska a bronzový medailista z MS do 20 rokov Michal Kabáč sa v rozhovore pre KĽÚČ OD… vyjadril k budúcnosti slovenského hokeja. Rodák z Trstenej, ktorý si v najvyššej slovenskej hokejovej súþaži zahral aj za Martin a Liptovský Mikuláš, odpovedal aj na otázku o svojom postoji k potrebe mentálnych trénerov.

 

Často sa hovorí o potrebe zvládnuť zápasy v hlavách. Čo by sa mohlo s týmto urobiť? 

Každý hráč, ktorý hrá hokej na profesionálnej úrovni, už musí vedieť ako sa pripraviť na zápas či fyzicky alebo mentálne. Poprípade sú tam tréneri alebo mentálni tréneri, ktorí mu s tým určite pomôžu.


Nakoľko práve takýto mentálni tréneri vám počas vašej kariéry pomohli?
Myslím si, že každý klub na úrovni by mal mať mentálneho trénera. Nie som ten typ, ktorý by ho využíval každý deň, ale keď som cítil, že to potrebujem, tak sme si sadli a vždy sme sa dopracovali k riešeniu.

Nie som ten typ, ktorý by ho využíval každý deň.

Čo by bolo potrebné urobiť, aby sa podarilo opäť vychovávať hviezdy ako Hossa, Gáborík, Chára atď.?
Môj názor je, že by sa malo prilákať viac detí k hokeju. Čím viac detí prilákame, tým viac získame talentov alebo potencionálnych hráčov. Plus im vytvoriť výborne podmienky na rozvoj a konkurencie schopné prostredie.

Môj názor je, že by sa malo prilákať viac detí k hokeju.

Často sa hovorí o potrebe vychovávať nových hráčov, ktorí sa presadia v NHL, pretože táto súťaž je najkvalitnejšia a ešte viac zocelí hráčov. Vidíte nedostatok hráčov v NHL ako jeden z dôvodov, prečo sme medailu získali posledne v roku 2012?
Bohužiaľ, posledné roky nemáme veľké obsadenatvo hráčov v NHL, ako tomu bolo za čias Hossu, Gaboríka, Demitru a spol. Čo najväčšší počet hráčov, ktorí hrajú najlepšie ligy sveta by nám určite pomohlo pri bojoch o najvyšie priečky na medzinárodných podujatiach. (alb), foto archív a ilustračné unsplash.com

Similar Posts