Verí, že úspech v Pekingu môže otvoriť dvere naštartovaniu a záchrane športu medzi Tatrami a Dunajom

author
1 minute, 48 seconds Read

Pevne verím, že úspechy na takýchto podujatiach by opäť naštartovali a zachránili šport na Slovensku, hovorí Emanuel Kohút

 

Zimné olympijské hry Peking 2022 sa už začali a pred samotnými vystúpeniami slovenských športovcov je športová verejnosť v napätí, komu sa podarí získať medaily. Množstvo ľudí ich očakáva najmä od Petry Vlhovej, ktorá je úradujúcou najlepšou lyžiarkou sveta. Pýtali sme sa športových odborníkov a tí sa zhodujú, že práve rodáčku z Liptovského Mikuláša si nenechajú ujsť a budú jej výkony pozorne sledovať. Medzi tými športovými osobnosťami, ktoré nám odpovedali, boli aj osobnosti volejbalového sveta.

„Zaujíma ma hlavne Vlhová,“ povedal stručne a jasne volejbalový tréner Peter Kalný. Pre bývalého volejbalistu Igora Prieložného je otvárací ceremoniál niečím, čo sa snaží na olympijských hrách pozerať. Ale nie je to pre neho priorita. „Najviac sa teším na vystúpenia slovenských športovcov v každej disciplíne,“ prezradil s tým, že má aj tipy, ako to celé dopadne. Samozrejme Vlhová a hlavne, ak niekto prekvapujúco zaboduje, monobob, hokejisti,“ naznačil Igor Prieložný.

Najlepší volejbalista rokov 2018, 2017, 2016 a 2013 Emanuel Kohút bude sledovať aj menej tradičné disciplíny. „Určite sa teším na olympijské hry, určite najviac na slalom, na hokej a veľmi sa mi páči aj ski-cross. Tieto disciplíny budem určite sledovať,“ zdôraznil s tým, že aj on vidí ako najväčšie slovenské želiezko v ohni rodáčku z Liptovského Mikuláša, ktorá svoje prvé lyžiarske kroky robila pod Chopkom v Nízkych Tatrách. „Pevne dúfam, že Vlhová obháji post svetovej špičky a privezie aspoň dve. Veľkou túžbou je, keby sa podarilo, aj hokejistom. Pevne verím, že úspechy na takýchto podujatiach by opäť naštartovali a zachránili šport na Slovensku,“ uzavrel Emanuel Kohút.

(alb), foto ilustračná unsplash.com / Zhang Kaiyv

Pozrite si aj ďalšie články o ZOH v Pekingu 2022

Similar Posts