Bývalá hokejová brankárka bude Patrikovi Rybárovi posielať špeciálne energetické vlny

author
2 minutes, 11 seconds Read

Miroslava Hrašková bola od štyroch do osemnástich rokov hokejistkou a teraz sa venuje silovému trojboju. Je majsterkou Slovenska v IPF federácií z roku 2018, majsterkou Slovenska WUAP federácií z roku 2020, ale aj vicemajsterkou v tlaku na lavičke a niekoľkonásobnou vicemajsterkou v mŕtvom ťahu. A napriek tomu, že momentálne žije v Českej republike, slovenských hokejových reprezentantov sleduje veľmi pozorne.

Nazdáva sa, že pred poslednými dvomi možnými zápasmi na olympijskom hokejovom turnaji musíme mať pred sebou jasnú líniu tvorenú snom. „Hlavné je neprestať si veriť a snívať svoj sen, keď bojujete srdcom a snívate, tak dokážete aj nemožné,“ povedala Miroslava Hrašková s tým, že to vie potvrdiť aj vlastnou skúsenosťou.

Aj táto viacnásobná držiteľka ocenení má jeden rituál, ktorý jej pomáha pred dôležitými športovými okamihmi. „Ja ako športovec mám jeden jediný rituál, a to, že si pustím svoju obľúbenú hudbu a uzavriem sa do svojho sveta,“ povedala s tým, že iný rituál používa, keď niekomu fandí. Ako napríklad aj pri hokejistoch. „Ako fanúšik, tak to, ako bývala brankárka, sa snažím posielať dobrú energiu hlavne nášmu brankárovi a je jedno, ktorý v tej bránke stojí,“ prezradila bývalá hokejistka, ktorá sa tomuto športu venovala 14 rokov.

Trojbojárka, ktorej vzorom je Isabela von Weissenberg a priatelí sa so slovenskou sánkarkou Vierkou Gbúrovou, si nemyslí, že by sa hokejisti s dvojkrížom na dresoch mali spoliehať na radu Jozefa Golonku po Vancouveri 2010, kde sme sa podľa neho zbytočne naháňali s Fínmi, ktorí sú najlepší korčuliari a mali sme za stavu 3:1 kaziť hru Suomi. „V roku 2010 bol iný turnaj a boli tam iní hráči, ktorí už boli prevažne na vrchole svojej kariéry, teraz máme omnoho mladší tím, myslím si, že korčuliarsky by to mohli zvládnuť, treba sa len vyhnúť zbytočným faulom a nedostávať sa do oslabenia, lebo práve to Fíni vedia zúrokovať,“ prezradila bývalá brankárka s dôvetkom, že nesmieme zabudnúť ani na presilové hry, v ktorých sme zatiaľ ešte nedokázali skórovať. „Myslím si, že tieto dva aspekty budú v tom zápase dosť podstatné a do tretice aj výkon Patrika Rybára,“ uzavrela Miroslava Hrašková.

Michal Albert, foto instagram Miroslavy Hraškovej

Tu sú ďalšie články o ZOH v Pekingu

Similar Posts