Nesúhlasí úplne s myšlienkou Jozefa Golonku, ktorý by vo Vancouveri proti Fínom radšej naordinoval kaziť. Aký rituál použila na Vlhovú?

author
2 minutes, 4 seconds Read

Bývalá hádzanárka Čadce Simona Klieštiková nesúhlasí s tým, že by sme sa v zápase s Fínmi nemali naháňať a mali skôr kaziť. Takúto taktiku by totiž navolil Jozef Golonka v zápase o tretie miesto na ZOH vo Vancouveri. Keď sme sa za stavu 3:1 pre nás s Fínmi pretekali a tí otočili na 3:5. Zápas semifinále s Fínskom sa začína už o pár hodín – o 5:00 ráno nášho času.

 

Čo by sa muselo stať, aby sa hokejisti neodišli z Pekingu z pomyselnou zemiakovou medailou, ale aby získali cenný kov? 

Aby neodišli so zemiakovou medailou, tak musí zachytať brankár tak, ako proti USA a hráči  musia hrať „hladní po medaile“. Je tam mnoho mladých, nových, ktorí majú jedinečnú šancu získať olympijskú medailu a tento „hlad“ po medaile ich musí hnať.

Musí zachytať brankár tak, ako proti USA.

V snahe magicky ovplyvniť výsledok zápasu sa športovci, ale aj fanúšikovia, snažia robiť všelijaké rituály. Aký je váš rituál, ktorý robíte, aby ste slovenským hokejistom pomohli? 

Nemám špeciálny rituál, ale keď sú posledné minúty a je to napínavé, nie je jasný víťaz, tak (alebo Peťu, keď ide dole svahom), tak držím prsty stlačené v päsť, klasicky držím päste.

Aký predpokladáte zápas s Fínskom? Poslúchneme rady Jozefa Golonku z roku 2010, keď po zápase o bronz s Fínmi odkázal, že sme s rýchlymi Fínmi nemali robiť za stavu 3:1 preteky v korčuľovaní, lebo sú najlepší korčuliari, ale aby sme im hru kazili, kúskovali a naťahovali čas? 

Nemyslím, že sa máme len na toto sústrediť, čo hovorí pán Golonka, to je jasné, že súperovi treba kaziť hru, to je v každom športe. Keby sa zamerali na to, naťahujme čas, tak by mohli „zabudnúť“, že vyhrá ten, kto dá viac gólov. Naši sú rýchli tiež. Mali by byť rovnocenní partneri Fínom. Dúfam, že budú oddýchnutí, lebo fyzická kríza sa vždy na turnajoch dostaví, dúfam, že nie práve v tomto zápase.

(alb), foto ilustračné unsplash.com / Ildar Garifullin

Sledujte olympijské hry aj vďaka kliknutiu na tieto články.

Similar Posts