Takáč pripomenul vláde, ako najmä Varšava reagovala na zdražovanie

author
2 minutes, 3 seconds Read

Podpredseda strany Smer-SD Richard Takáč sa na ostatnom proteste organizovanom touto opozičnou stranou vyjadril aj ku zdražovaniu a na druhej strane k rastu ziskov obchodných reťazcov.

 

V prvom rade sa na proteste, ktorý bol najmä proti obrannej dohode s USA vyjadril, že túto zmluvu si neželá. „Spoločne chceme odsúdiť a povedať, že nesúhlasíme so zmluvou s Amerikou,“ povedal s tým, že však nechcú ani zdražovanie, čo je ďalšia veľmi dôležitá téma. Zdôraznil, že dokopy päť mimoriadnych schôdzí parlamentu zvolali, aby sa spýtali, čo vláda chce robiť pri rapídnom zvýšení potravín. „Nevedia, čo majú hovoriť,“ prezradil Richard Takáč na proteste pred Národnou radou SR. Zdôraznil, že chudobní ľudia čoraz ďalej pociťujú chudobu na svojich pleciach a vyčíslil, že približne jeden plat a jeden dôchodok musí jedna rodina zaplatiť ročne navyše. Vďaka zdražovaniu a vďaka tomu, že neprichádza adekvátna odpoveď. Pripomenul vláde, že Poľsko i Maďarsko pracujú na tom, aby znížili cenu potravín. „Naša vláda spí,“ doplnil s tým, že sa zmôžu len na symbolické zvýšenie prídavkov na deti. Ak by bol Smer pri moci, Takáč prisľúbil, že za tejto situácie by určite znížili DPH na potraviny. Kritizoval vládu aj za to, že zrušila bankový odvod a banky majú neskutočné zisky. Rovnako si Takáč myslí, že vláda Smeru by zaviedla aj odvod pre obchodné reťazce, „lebo je neskutočné, aby mali takéto zisky“. Takáč svoj príspevok uzavrel výzvou, že tu sú nevyhnutné predčasné voľby.

Predseda vlády Eduard Heger sa nedávno vyjadril, že ostatné krajiny len doháňajú to, čo už naša vláda predtým proti zdražovaniu urobila a tak teraz nemusia robiť nič proti zdražovaniu. A vraj dôchodcovia si majú zdražovanie potravín a energií vykompenzovať z bonusu za očkovanie.

Poľsko najviac zareagovalo na zvyšovanie cien, na určité potraviny zrušila DPH. Výrazne znížila aj cenu za pohonné hmoty, čo už využívajú slovenskí motoristi žijúci pri hraniciach s Poľskom a tankujú u našich severných susedov. (alb), foto ilustračné unsplash.com / Dimitry Anikin

Pozrite si aj ďalšie články o Smer-SD

Similar Posts