Keď si na niekoho sadne šťastie, tak to môže (môžu) dokázať, hovorí tréner Anton Tomko o slovenských medailových šanciach

author
2 minutes, 4 seconds Read

Aj zástupcov hokejového a zástupcu futbalového športového sveta sme sa pýtali na ich pocity pred vystúpeniami slovenských olympionikov na zimných hrách v Pekingu.

 

Tréner v súčasnosti pôsobiaci v štruktúrach poľského klubu Cracovia Krakov Anton Tomko sa nebude sústreďovať len na výkony Sloveniek a Slovákov. „Teším sa na športové zápolenia hlavne našich, ale aj ostatných svetových športovcov,“ povedal tréner, ktorý pôsobil aj v Žiline, Bardejove, Košiciach či Liptovskom Mikuláši. Hovorí, že zimné olympijské hry v Pekingu budú, samozrejme, aj o šťastí, ktoré nesmie chýbať ani na iných športových podujatiach a je súčasťou športu. „Budem držať palce všetkým našim športovcom, aby získali medailu, aj keď viem, že to budú mať veľmi ťažké, no keď si na niekoho sadne šťastie, tak to môže (môžu) dokázať,“ uzavrel Anton Tomko.

Hokejista, ktorý pôsobil aj v Karlovych Varoch, Třinci, v pražskej Slavii či vo Vítkoviciach Juraj Štefanka príliš fandenie pred televíznymi obrazovkami nerieši. A poslal nám aj veľmi vtipnú reakciu. „Asi ste si nevybrali najlepšieho človeka pre váš článok. Ja som telom aj dušou športovec, ale fanúšik som špatný,“ povedal Juraj Štefanka s tým, že nám drží palce, aby sa článok podaril. „Držím všetkým športovcom palce, aby dobre reprezentovali našu krajinu a zviditeľnili ju vo svete,“ doplnil hokejista, ktorý si zahral aj za francúzsky Rouen, ale aj za Nitru, Slovan Bratislava či Levice.

Súčasný futbalista Michaloviec Michal Ranko sa najviac teší na vystúpenia našich olympijských zástupcov v Pekingu. „Osobne budem najviac sledovať našich hokejistov, pretože som fanúšik tohto športu,“ prezradil futbalista, ktorý si zahral aj za Trenčín, Senicu, Skalicu či poľský Lubin. Michal Ranko má aj predstavy, od koho môžeme očakávať medailové umiestnenia. „Najväčšie šance sa dávajú určite Petre Vlhovej, ale bolo by dobré, keby sa k nej niekto pridal a príjemne prekvapil,“ uzavrel futbalista, ktorý si zahral aj za Zlaté Moravce a kluby pri Trenčíne – Dubnicu, Nemšovú či AFC Nové Mesto nad Váhom. (alb), foto ilustračná unsplash.com / Zhang Kaiyv§

Pozrite si aj ďalšie články o ZOH v Pekingu.

Similar Posts